- Jeg tok svært tidlig kontakt md administrerende direktør VVS hos Onninen, Per Erik Strand og det kom tidlig frem i våre samtaler at vi hadde mange felles tanker, forteller innkjøpssjef hos NVS, Geir Nygaard til www.vvs-forum.no.

Innkjøpssjef Geir Nygaard hos NVS tenker særlig på dette med mest mulig automatisert samhandel som er forankret i smidige prosesser, slik som bestillinger, behandlinger av prisfiler og skaffevarer.

- Det sistenevnte føler jeg er en kraftig ”tidstyv” slik vi opplever grossistene i dag, for det foreligger få retningslinjer og man må ofte mase mange ganger på hele verdikjeden for å få tilbudet tidsnok eller i det hele tatt å få det i hende. Hvis Onninen får dette til i tråd med det som de har fortalt, så vil dette bli et viktig moment for NVS når et gjelder å opprette felles samhandel, understreker Nygaard.

For NVS betyr logistikken mye og det er primært denne tjenesten selskapet virkelig trenger av en samarbeidspartner. Behovene er imidlertid forskjellig fra bedrift til bedrift.

- Siden vi hadde mange sammenfallende synspunkter, så jeg tror jeg vi sammen skal kunne skape en smidigere og mer kostnadseffektiv hverdag for oss ved elektroniske behandlinger av farer til riktig kost og vel drillet logistikk.

NVS er inne i en tverrfaglig satsing, så for NVS er det av stor interesse å se hva man kan gjøre sammen med grossister, som har varer fra flere disipliner.

- Det er grunn til må understreke at vi så langt ikke har noen erfaringer med Onninen som grossist på grunn av at fellessystemer ikke er integrert mot hverandre, så kvaliteten kan jeg ikke si noe om spesifikt om nå, men vi kjenner Onninen fra før i det nordiske markedet. Jeg har selv forhandlet frem avtaler for NVS md Onninen i Sverige og Finland, sier Geir Nygaard.

- Men det er ingen tvil om at Onninen kommer som et friskt pust i det norske VVS-markedet?
- Det er godt nytt for oss alle at Onninen kommer på banen. Sunn og god konkurranse er bra for alle parter, så Onninen er i så måte et friskt, nytt pust. Det er imidlertid også momenter jeg ikke er noen stor tilhenger av i deres konsept. Felles netto prislister for hele bransjen, som nok ikke er godt nok gjennomarbeidet ennå, og et begrenset produktspekter med totalt 5. 400 artikler er et par av momentene. NVS vil nok ikke slippe opp volumene mot Onninen umiddelbart, men ta et skritt av gangen, sier innkjøpssjef. Geir Nygaard.
-