EBL har lenge jobbet aktivt for at det skal etableres flere studieplasser ved Energi og Miljø på NTNU, studieprogrammet som energibransjen rekrutterer flest medarbeidere fra.

 

Energibransjens ønske var at antall studenter på første årskurs skulle økes fra 80 til 120 studenter. Gleden ble derfor stor da vi fikk melding om at rektor Torbjørn Digernes hadde økt antallet studieplasser til hele 130!

- Vi er svært glade for at antall studieplasser øker og at flere og flere studenter synes dette studietilbudet er attraktivt, sier seniorrådgiver Anne Thidemann i EBL.

Thidemann har siden i vår deltatt i en gruppe oppnevnt av Energikontakten og instituttet for å se på dimensjoneringen av antall studenter ved studieprogrammet. Gruppen har jobbet målrettet og har hatt tett dialog med NTNU for å øke antall studieplasser.

– Det viser seg også at opptaksgrensen har økt fra 55,6 til 56,5 poeng, og at om lag 38 prosent av studentene på Energi og Miljø til høsten vil være kvinner, sier Thidemann, som spesielt vil takke studieledelsen ved Halsten Aastebøl, for det gode samarbeidet og det svært gledelige resultatet.

EBL og flere av energibedriftene har tett kontakt med studiemiljøet på NTNU med henblikk på fremtidig rekruttering, blant annet gjennom Energikontakten.

Energikontakten er et nettverk av bedrifter og organisasjoner knyttet til teknologistudiet Energi og miljø ved NTNU, og skal være et bindeledd mellom studentene, faglærerne og næringslivet.

 

Se mer på Energikontakten