- Bokas manus er ferdig, men vi har likevel valgt å utsette utgivelsen, opplyser administrerende direktør, Tor Backe i NRL til www.vvsform.no
Bakgrunnen for at jubileumsboka er utsatt, kommer av at NRL ønsket å ha med bilder og tekst fra selve jubileumsfeiringen.

Får boka gratis
Det er Kjell Kristensen som er forfatter av boka. Han er dramatiker og forfatter som en kuriositet vi nevne at han er broren til Tore Kristensen, tidligere direktør i Skarland Press.

- Alle våre medlemmer vil få et eksemplar av boka i gave. Det vil bli trykket opp et større opplag, slik at man kan gi boka i gave til ansatte og andre som har interesse av faget og NRLs historie, sier Tor Backe.

NRL-sjefen mener boka blir leseverdig og gir et godt bilde av organisasjonen og et fag i samfunnsmessig og historisk perspektiv.

Begivenhetsrik historie
NRL het først Rørlæggerbedriftenes Landssammenslutning og det moderne rørleggerfaget startet med gass (kull) og bruk av jernrør på 1880-tallet. PÅ samme tid ble det etablert mange laug for rørleggerne og det var laugene som etablerte NRL 10. mars 1913. Det skjedde ikke minst etter påtrykk fra Norsk Arbeidsgiverforening, i det arbeidstakersiden allerede hadde organisert seg. Perioden var preget av dårligere tider med mye underbudspolitikk, og man så behovet for felles spilleregler ved anbudskonkurranser.

NRL kan altså se tilbake på en lang og begivenhetsrik historie. Nå tar organisasjonen fatt på de neste 100 år i fin stil.