- Det er høyst beklagelig at nemnda legges ned, så vi vil jobbe for en ny alternativ løsning, sier Tor Backe.

Det er Forbrukerrådet som trekker seg ut av ordningen og er den direkte bakgrunn for at nemnda leggs ned. Det var i 2008 at Forbrukerrådet og ni organisasjoner tilknyttet NHO opprettet Klagenemnda for håndverkertjenester på fast eiendom – kalt Håndverkerklagenemnda på folkemunne. Etableringen var riktignok en prøveordning, men like fullt var det overraskende vending fra Forbrukerrådets side.

Styret i Forbrukerrådet har en enstemmig beslutning bak seg og bakgrunnen er at styret mener at klagesakene like godt kan behandles i Forbrukerrådet/Forbrukertvistutvalget.

Uoversiktlig prosess
- Det er uoversiktlig for forbrukerne å ha to parallelle klageløp og det gjør klageprosessen uoversiktlig. For forbrukeren er det bedre å ha et klagepunkt å forholde seg til, mener Forbrukerrådets styre.
NRLs administrerende direktør, Tor Backe tar avgjørelsen til etterretning, men han er altså ikke tilfreds med avgjørelsen.

- Vi ser på andre muligheter sammen med andre organisasjoner som har vært tilknyttet nemnda og vi ser på mulighetene for å få med andre samarbeidspartnere i et nytt opplegg, sier Backe.

Mange VVS-saker
I 2010 ble 63 saker registrert i Håndverkerklagenemnda. 33 saker ble løst i minnelighet, fire saker ble avvist, 12 saker ble avgjort til foretakets fordel, mens åtte saker ble avgjort til forbrukeres fordel.

I første kvartal ble det registrert 17 saker, mens det kom inne 12 klagesaker i annet kvartal. Rørleggerbransjen topper, som tidligere omtalt på www.vvs-forum.no – med 19 saker så langt i år. 13 av sakene gjelder pris, mens ti av sakene er knyttet til dårlig utførelse eller mangler. Mange av sakene er løst i perioden og seks saker er avvist av nemnda når det gjelder rørbransjen.