- Vi har valgt å ikke blande mediene inn i navnesaken før avstemningen er over. Det får bli opp til generalforsamlingen hvorvidt de vil skifte navn eller ikke, opplyser administrerende direktør, Tor Backe til www.vvsforum.no

Helt annerledes
Poenget md et eventuelt navneskifte er for øvrig at NRL er 100 år og NRLs oppgaver er åpenbart helt annerledes i dag enn de var for 100 år siden.
- Denne endringen bør kanskje reflekteres i navnet og logoen. Dette blir en spennende sak, hvor følelser og nostalgi er sterkt fremme, men det finnes også klare oppfatninger om at vi står ved et vendepunkt og bør se på dette i lys av de neste 100 år, mener Tor Backe.

Forslag fra Rogaland
- Andre vesentlige forslag som kommer opp på helgens generalforsamling i Oslo?

- Vi har et lovendringsforslag fra Rogaland om at kravet til sentral godkjenning i klasse 2 for å bli medlem oppheves, i det man ikke har tiltro til DiBKs godkjenningspraksis. Det vises til at mange rørleggerforetak har fått sentral godkjenning i øvre klasser uten at de ansvarlige synes å kunne dokumentere verken tilstrekkelig kompetanse eller praksis.

Administrerende direktør i NRL, Tor Backe har selv ikke problemer med å se poenget i forslaget i det NRL selv flere ganger har påklaget slike sentrale godkjenninger – dog med lite hell.

- Rogaland vil fortsatt kreve at foretaket har en faglig ledelse med mesterbrev/teknisk fagskole for å bli medlem. Dessuten vil de holde åpen dagens mulighet til å se bort i fra formelle krav dersom styret i den lokale avdelingen finner det ubetenkelig og ønsker vedkommende foretak inn som medlem. Det kan jo være foretak som er seriøse og veldrevne – men som for eksempel ikke ønsker å jobbe med annet enn eneboliger, sier Tor Backe.