- I dagens marked er det for lett å være useriøs, hevder kommunikasjonssjef, Tirill Ilebekk Hansen i NRL overfor www.vvsforum.no.
Vanskelig å vurdere

Rapporten som det henvises til er fra Anticimex som avslører at 28 prosent av 16. 000 bad som ble sjekket hadde feil og mangler. Denne rapporten er omtalt på www.vvsforum.no sine sider for flere måneder siden. Tiril Ilebekk Hansen har denne kommentaren:

- Siden vi ikke har sett rapporten som Anticimex referer til er det vanskelig å vurdere deres metoder og resultater opp mot våre egne anslag og undersøkelser. Vi mener likevel at det går et klart skille mellom de seriøse og de useriøse. I NRL jobber vi kontinuerlig med kompetanse og vektlegger dokumentasjon og skikkelighet overfor våre medlemsbedrifter.

Kvalitet fremfor pris
NRL er opptatt av at myndighetene må være sitt ansvar bevisst og stramme inn grepet for hvem som får slippe til i markedet.
- De useriøse har det for enkelt, mener Tirill Ilebekk Hansen.

- Hva er NRLs bidrag i så måte?
- Vi jobber med å vise publikum hvordan de kjenner igjen de skikkelige rørleggerne og produktene samt at vi vektlegger kvalitet fremfor pris.

Fagfolk gjør feil
Det er boliginspektør, Roger Zachariassen hos Anticimex som avfyrer kraftsalven mot VVS-bransjen i onsdagens VG. Zachariassen sier blant annet:

- Bransjen har et alvorlig problem, som de ikke har vilje eller evne til å håndtere på en anstendig måte. De har hatt 30 år på seg, men fortsatt er det for mange nye bad som ikke holder mål.

Roger Zachariassen påpeker at sisterner som ikke er lagt skikkelig er blant hovedfeilene. En annen gjenganger er feil i tilslutningen mellom membran og sluk. I følge Zachariassen er det i mange tilfeller rett og slett lagt feil membran.
- Vi finner ofte feil utført av folk med all verdens sertifikater og papirer, understreker boliginspektøren.