Det var 6. mai i 2010 at F-gass forordningen trådte i kraft i Norge og det er Isovator Sertifisering som har ansvaret for ordningen.

Mange må kurses
I slutten av september i år ble NOVAP inspisert av Isovator AS og bekreftelsen har nå altså kommet for at alt er i skjønneste orden med tanke på sertifiserng. NOVAP blir med dette det andre godkjente eksamenssenteret i Norge. Fra før av er Navitas i Trondheim godkjent.

- Det er mange som må gå på kurs i F-gass sertifiseringen fremover. Det er følgelig et stort behov og det blir en gode el kurs totalt sett, påpeker daglig leder i NOVAP, Bård Baardsen overfor www.vvs-forum.no. Det første kurset arrangeres allerede til uka, nærmere bestemt 14. november.

NOVAP vil bekjentgjøre kursene og legge disse ut på sine nettsider, www.novap.no.

Det blir spesielt kuldebransjen som vil bli berørt av F-gass forordningen og det er verdt å merke seg at forordningen ikke bare gjelder store kjøleanlegg. Varmepumper og luftkondisjonering kommer i samme kategori. Absolutt alle personer som i dag jobber med varmepumper må altså sertifisere seg. I tillegg kommer en egen bedriftssertifisering.

På KEM-senteret
- Hovedtyngden av kursene rettes inn mot de som skal sertifiseres i kategori 2, men på hvert kurs vil det være mulig for to kandidater å gå opp til eksamen i kategori 1, opplyser Bård Baardsen.

Det første kurset vil bli avsluttet med en praktisk og en teoretisk prøve, der Isovator AS gjennomfører eksaminasjonen. Kurset blir avviklet på KEM-senteret på Sogn videregående skole.

- Det blir altså jevnlige kurs utover på ny året og kursene vil da kombineres med det populære montørkurset for luft/varmepumper, sier daglig leder i NOVAP Bård Baardsen.