Nå blir de partnere for å utvikle en lønnsom offshoreløsning innen fire år.

Det norske vindteknologiselskapet har fått det verdensomspennende energiselskapet, Arena med på laget. Formålet er å utvikle en kommersiell løsning innen fire år. Og Arena er ingen smågutt. Med 75000 ansatte fordelt med produksjonsfasiliteter i 43 land og tilstedeværelse i over 100 land, har selskapet mye erfaring å bidra med.

Det er gjennom AREVA sitt tyske datterselskap AREVA Multibrid samarbeidet inngås. Multibrid jobber for tiden med å planlegge levering av turbiner til det første tyske offshore testfeltet, Alpha-Ventus. Selskapet ble nemlig nylig tildelt en intensjonsavtale på leveranse av 80 vindturbiner til Global Tech 1s vindpark, som er planlagt utenfor kysten av Nord-Tyskland. Disse skal ha oppankring på havbunnen. Multibrid M5000 turbinen har en kapasitet på 5 MW og har et design for installasjon offshore.

- Vi tror den flytende M5000 vindturbinen som er under utvikling med SWAY er en attraktiv løsning for morgendagens dypvanns offshore prosjekter, sier Félix Debierre som er administrerende direktør i AREVA Multibrid.

Turbinen vil bli tilpasset for å muliggjøre nedvinds turbindrift på SWAYs tårnløsning. Dette er første gang turbinen deres benyttes på et flytende fundament, som som er muliggjort ved hjelp av SWAYs teknologi.

- Vår ambisjon er å demonstrere at dypvanns vindkraft er kommersielt attraktivt innen de neste fire årene, sier selskapets grunnlegger og administrerende direktør Eystein Borgen.

Les mer på offshore.no