Cebyc AS har sertifisert sin software i henhold til ny Europeisk standard for Energiledelsessystemer, DIN EN 16001. Cebyc AS er markedsledende i Norge med sitt energiledelsessystem Energinet, som nå er den første løsningen som har møtt kravene til den nye internasjonale standarden for energiledelse. Sertifiseringen ble foretatt av Det Norske Veritas uttaler selskapet i en pressemelding..

Energinet er utviklet av det norske selskapet Cebyc AS, med hovedbase i Trondheim og med datterselskap i Düsseldorf i Tyskland.

-Vårt syn på energiledelse er at det er et svært teknisk drevet ledelsessystem,” sier Olaf Hiebl, Seniorkonsulent hos DNV Germany GmbH. ”Energiledelse krever derfor konkrete målsetninger, forbruk, målinger, kostnader, kontroll, alarmer, rapporter, ansvarsfordelinger, oppgaver og frister for å kunne gjennomføre forbedringstiltak. Alt dette kan realiseres og innfris ved å bruke Energinet.”

De viktigste kravene knyttet til EN 16001 er strategisk og operasjonell definisjon av energimål og kontroll av måloppnåelse. I tillegg skal det vises til en kontinuerlig forbedringsprosess basert på konkrete tall og fakta. Bedrifter som benytter Energinet som energiledelsessystem vil kunne møte disse kravene.
Energinet kan overvåke alt av energiforbruk, kostnader og gjennomføring av energisparende tiltak real time, helt ned til den enkelte måler. Med et avansert rapporteringssystem kan det formuleres konkrete energimål. Alarmer vil varsle energiansvarlig om avvik fra fastsatte mål, slik at tiltak kan raskt iverksettes. En gradvis tilnærming gir brukere på forskjellige nivåer tilgang til å planlegge energisparende tiltak og gjennomføre dem.

-For våre kunder betyr den investering vi har gjort for å sertifisere Energinet at våre kunder kan gjennomføre sertifisering av sin bedrift raskere, enklere og mer kostnadseffektivt. Vårt korps av Partnere i Norge og EU vil stå klare for å hjelpe våre kunder for å gjennomføre dette. Samtidig vil dette styrke vår posisjon innen EU markedet som vi ser på som vårt hjemmemarked. Vi er stolt over at en Trondheimsbedrift er først ute med dette.” sier Daglig leder og gründer Øyvind Ludvigsen.

Cebyc ble etablert i 2002 i Trondheim med det mål om å utvikle et webbasert energiledelsessystem.
Siden 2008 har selskapet også vært representert i Tyskland gjennom Cebyc GmbH. Energinet er spesielt utviklet for energi- og avfallsledelse. Systemet er nå oversatt til 14 språk og blir brukt over hele Europa.
Cebyc er markedsledende og leverer hele verdikjeden fra målere/loggere til rapporter. Som leverandør av hele verdikjeden sikrer Cebyc kvalitet og kontinuitet i arbeidet med reduksjon i energiforbruket.

I Norge har selskapet kunder som Forsvarsbygg, Helse Sør/Øst, Helse Vest, COOP, Storebrand eiendom, Aspelin Ramm, Steen & Strøm, Amfi og mange flere innen privat og offentlig sektor og i industrien.

Det Norske Veritas (DNV Germany GmbH) har foretatt en grundig evaluering av Energinet.