Blant kravene fra Norsk Industri er harmonisert klimakvotepolitikk. Norge må innføre samme regler for kvotehandel med klimagasser som EU-landene fra 2013. Det må iverksettes tiltak som hindrer at det oppstår karbonlekkasje ved at produksjon flyttes til områder utenfor kvotehandelsområdet. En forutsetning for dette er bl. a. at man gjennom¬fører tiltak for å motvirke eller kompensere for det påslaget i kraftpris som rammer globalt konkurrerende industri i Norge, og som skyldes kvotekostnader for kraft¬produksjon i Europas kullkraftverk.

Nok kraft og nye energiløsninger. Det må etableres konkurransedyktige rammebetingelser slik at Norge kan utnytte naturlige forutsetninger for å ta del i Europas arbeid for å produsere mer fornybar energi og effektivisere utnyttelsen av energiressursene. Det må tilføres mer kraft som kan sikre kraftbalansen i alle deler av landet. Finansiering av eventuelle utenlandskabler og nye nettløsninger må åpne for andre finansieringskilder enn bare forbrukerleddet.

Samferdsel. Det må gjennomføres et betydelig krafttak for utbygging av stamveinettet og en moderne, framtidsrettet jernbane.

Konkurranseutsetting av tjenesteproduksjon. Svært mange utbyggingsprosjekter, tjenester og oppgaver som tradisjonelt er produsert av offentlige virksomheter, kan med fordel konkurranseutsettes og privatiseres.

Les alle punktene fra Norsk Industri