Nye Aquapanel Indoor er en sementbasert plate som er 25 % lettere enn tidligere og veier nå bare 11 kg/m2. I et våtromsmarked som til nå har vært dominert av skjøre og brennbare polystyren-plater som i tillegg krever underlagsplater for fliser, har Aquapanel Indoor helt andre kvaliteter, skriver Norgips på sine hjemmesider. 

I følge produsenten har Aquapanel Indoor en rekke unike egenskaper som til sammen skaper stor nytteverdi både for forbruker og montør. I tillegg til å være ubrennbar og ha Teknisk Godkjenning til å brukes i ett lag for flislegging med stender paÌŠ c/c 600mm, er Aquapanel Indoor nemlig slagfast, bøybar, vannbestandig, uorganisk og lett aÌŠ bearbeide.

- Selv om den nye våtromsplaten fra Norgips er svært motstandsdyktig mot harde støt, kan den lett bøyes ned til en radius paÌŠ 1 m. Aquapanel Indoor risses og knekkes paÌŠ samme maÌŠte som en gipsplate. Platen har i tillegg veldig gode lyd- og brannegenskaper (A1), og er uorganisk slik at den ikke gir næring for mugg og sopp i fuktige miljøer, skriver de på sine hjemmesider.