Bysveen mener Grønn Boks er et tiltak som fremmer dialog og samarbeid, og som bidrar til å finne de gode løsningene.

Fakta om prisen:
Norges energidagers hederspris er en nyetablert pris som deles ut av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). NVE har opprettet prisen for å hedre personer og organisasjoner som på en spesiell måte har utmerket seg på energiområdet og bidratt til en bærekraftig utvikling.

Administrerende direktør i EBL, Steinar Bysveen, fikk overrakt prisen under åpningen av Norges energidager i Oslo i dag. Vassdrags- og energidirektør Agnar Aas viste i sin begrunnelse for å gi prisen til EBL til at Grønn Boks-prosjektet har gitt nye ideer og tanker som gjør at vi kan gjennomføre konkrete tiltak som bidrar til at vi når klimamålene.

- Vi vet det handler om fornybar energi og energieffektivisering, men kunnskap skaper ikke i seg selv resultater, sa Aas under prisutdelingen.

Grønn Boks-prosjektet har vært med på å øke offentlighetens bevissthet om sammenhengen mellom klima og energi, og på en positiv måte ført sammen representanter for energibransjen, næringsliv, forskning, miljøorganisasjoner, arbeidstakerorganisasjoner og myndigheter.

- Grønn Boks handler om å sette fornybar energi på kartet over løsninger på klimautfordringen – både hos politikere, de unge, ansatte i bransjen og folk flest, sa Steinar Bysveen da han mottok prisen.

EBL-sjefen trakk fram Grønn Boks Energy Camp som et tiltak som fremmer dialog og samarbeid, og som bidrar til å finne de gode løsningene. Under Camp-en, som var et samarbeidsprosjekt med flere miljøorganisasjoner, arbeidet 48 eksperter på klimavennlige løsninger fram åtte prosjekter som kan gi rask og stor klimaeffekt innen 2020.

- Dersom prisen hadde bestått av fire deler skulle en del gå til alle i EBL som har arbeidet med dette, blant andre kommunikasjonsdirektør Kristian Pladsen, en del til de av våre medlemmer som har finansiert og deltatt i prosjektet, en del til våre samarbeidspartnere og en del til NVE fordi jeg tolker tildelingen av prisen som et bidrag til å styrke samarbeidet mellom alle berørte aktører, sa en glad prismottaker.

Norges energidager går over to dager og har over 500 deltakere fra store deler av energibransjen.