Det skriver eiendomsrådgiveren Cushman & Wakefield (C&W) i sin seneste rapport ”Economic Pulse”, som utgis annenhver måned som ne.no referer til.

C&W, som er samarbeidspartner med norske Mork & Partners, skriver i rapporten at fremtidsindikatorer vitner om en økende tro på at det verste av nedgangen er over i det europeiske eiendomsmarkedet. Men bevisene for en stabilisering er i beste fall blandede og fortsatt svært tynne for en del av landene i regionen.

Det er flere positive indikatorer for landene i Vest-Europa enn i Øst-Europa, og C&W spår at risikoen for at oppgangen uteblir fremdeles er til stede. Det går mot en økende polarisering mellom de ulike europeiske markedene, slik at avkastningsforskjellene vil øke i 2010.

Men Norge, Storbritannia og kanskje Polen er de landene som ifølge C&W er best posisjonert for en tidlig oppgang, etterfulgt av land som Danmark, Finland, Tsjekkia og kanskje Sverige.

Leietakerne er i førersetet gjennom sin sterke forhandlingsposisjon når de skal ha nye lokaler eller reforhandle leiekontraktene. C&W tror vi nå er halvveis igjennom perioden med leieprisjusteringer. Perioden med gode muligheter for leietakerne behøver derfor ikke bli så lang som mange av ekspertene venter, i hvert fall ikke når det gjelder de beste lokalene.

Les hele artikkelen på ne.no