De siste 20 årene har dette nordiske nettverket møttes annet hvert år for å diskutere vannskadesikre installasjoner, skadeårsaker, materialvalg, opplæring og nyheter innen forskning. I år er det Norge og SINTEF Byggforsk som er vert for seminaret. 

Man  ønsker alle velkommen til et par innholdsrike dager med påfyll av kunnskap, diskusjoner og nettverksbygging.

Seminaret finner sted på Oscarsborg Festning i Oslofjorden 1. og 2. september. Arrangør er Nordisk Vannskadegruppe, som består av representanter fra de nordiske byggforskningsinstituttene, forsikringsselskaper, bran¬sjeorganisasjoner og myndigheter. Gruppens målsetting er å formidle kunnskap og utveksle erfaringer om vannskader og vannskadeforebyggende løsninger i de nordiske landene.

Kort om Vannskadekontoret i Norge:
Vannskadekontoret ble opprettet som et prosjekt ved Norges byggforskningsinstitutt i januar 1982. Bakgrunnen for etableringen av Vannskadekontoret var at forsikringsselskapene, rørbransjen og myndighetene ønsket et senter for vannskadeforebyggende aktiviteter for å imøtekomme en sterk økning i antall vannskader.

Vannskadekontorets målsetting er å fungere som et service- og informasjonskontor for forbrukere, forsikringsselskaper, byggebransje og myndigheter. Kontoret arbeider kontinuerlig for å påvirke samfunnet til å velge vannskadesikre løsninger, og har en viktig rolle som initiativtaker overfor myndigheter og byggebransje.

Hovedoppgaven er informasjonsvirksomhet. Informasjonen foregår først og fremst gjennom svartjenesten, som blant annet gir råd og veiledning om oppståtte vannskader og forebygging av vannskader. Kontoret utgir også brosjyrer, pressemeldinger, artikler, holder foredrag m.m. Vannskadekontoret har sin egen hjemmeside på Internett.