- Bygg som er miljøriktige er også forretningsmessig riktige, slår eiendomssjef Helge Rekve i Nordea Liv fast. I følge Rekve har Nordea Liv gode erfaringer med et lavenergibygg som ble oppført i Bergen for to år siden.

Fra da har teknologien kommet et betydelig stykke videre og i framtiden vil Nordea bare satse på ambisiøse prosjekter ved nybygg med passivhusstandard og Energimerke A. - Det er marginalt dyrere å bygge A-bygg og merkostnadene ligger på bare sju til åtte prosent. Uansett får vi en netto besparelse på grunn av ekstremt lavt energibruk. Det gjør oss konkurransedyktige i utleiemarkedet, sier Rekve. - I passivhusprosjektet på Kokstad forener vi god arkitektur med miljø- og energieffektive bygningsmessige og tekniske løsninger, poengterer Rekve og understreker at Nordea Liv ønsker å være et forbilde innen energi og miljø. Støtten fra Enova var utløsende for valget av passivhusstandard for det nye næringsbygget.

- Enova er svært glad for at en så viktig aktør i eiendomsmarkedet går foran med de gode eksemplene. Passivhusprosjektet på Kokstad i Bergen øker kompetansen og sprer kunnskap om energieffektive bygg, og vi i Enova ser store muligheter for ringvirkninger av prosjektet, sier Ole Aksel Sivertsen, rådgiver for Næringsbygg i Enova.

FAKTA
Nordea Liv er tredje største aktør i det private pensjonsmarkedet i Norge. Selskapet har eiendommer med samlet verdi på vel 7 milliarder kroner.
Passivhusprosjekt: Nytt kontorbygg på Kokstad i Bergen. Bygget er et forbildeprosjekt støttet av Enova.
Størrelse: ca 15 000 kvm med rundt 400 arbeidsplasser
Samlet energimål: 1,3 GWh årlig
Planlagt byggestart: Vinter 2011
Prosjektert innflytting: Våren 2012
Enova støtte: 3,2 millioner kroner
Arkitekt: Kristin Jarmund, MNAL. Fikk Statens Byggeskikkpris 2010.

Kilde.enova.no