Gjennom organisk vekst, etablering av ny virksomhet og oppkjøp har Norconsult i 2011 målbevisst fortsatt å utvide sitt tjenestespekter og sin kapasitet ytterligere, både ved hovedkontoret og ved en rekke av de øvrige eksisterende kontorer. I tillegg har Norconsult også opprettet nye kontorer. - Selskapet har hatt drahjelp av et godt marked, spesielt innenfor samferdsel og infrastruktur, men veksten har sin klare forankring i Norconsults ønske om kompetansebygging, både i bredde og dybde, sier administrerende direktør John Nyheim (bildet).

Styrket markedsinngrep – økt konkurransekraft
Selskapet fikk gjennom året tilgang på mange nye medarbeidere, en betydelig ressurs som tilfører selskapet verdifull kompetanse og nye markedsmuligheter. Ved utløpet av 2011 talte Norconsult-konsernet ca 2170 medarbeidere. Målet er å videreutvikle et ansatteid, multidisiplint selskap som kan konkurrere på linje med de store internasjonale aktørene. Vekst er en viktig forutsetning for å styrke konkurransekraft og opprettholde en ledende posisjon. Som en konsekvens av dette har Norconsult overtatt firmaene Palm & Bratlie AS, Ask Rådgivning AS, Stavsengs Ingeniørfirma AS, ElektroTeam AS, ElektroPlan Møre AS, Energi og Miljø Consult AS, Elplan AS, Jørstad AS, Myklebust AS og Geovest-Haugland AS.

Lokal rådgiver med hele organisasjonens kompetanse og erfaring i ryggen
Ved utgangen av 2011 er Norconsult representert på 43 kontorsteder i Norge, 28 kontorer i utlandet og vår virksomhet er primært basert på verdiskapning gjennom oppdrag. Årlig gjennomfører selskapet ca. 12 000 små og store oppdrag som hver for seg er en egen forretningsvirksomhet.

Ny giv internasjonalt
Utenfor Norge er også konsernet i fremgang. I Sverige har Norconsult hatt en kraftig vekst i antall kontorer og ansatte, primært pga. en strategisk oppbygging av ressurser rettet mot energi-/vannkraftmarkedet. I tillegg overtok de virksomheten i Mark & Marin Ingenjörsbyrå AB i Örebro. Ved utløpet av 2011 hadde den svenske virksomheten en samlet omsetning på 312 mill og Norconsult var lokalisert på 17 kontorsteder. Det er en klar forutsetning om videre vekst i Sverige ved å bli mer tverrfaglig og få et bredere geografisk og markedsmessig nedslagsfelt for øvrig.

I Danmark fortsatte Norconsult sin organiske vekst og er nå godt posisjonert mot vann- og avløpsprosjekter og den farmasøytiske industrien i landet. Strategien framover tilsier fortsatt organisk vekst og strategiske oppkjøp i det danske markedet.

Internasjonalt for øvrig har Norconsult opp gjennom årene hatt oppdrag i mer enn 150 land. De senere årene har de gjennomført en rekke tiltak for å konsentrere virksomheten, og står nå godt rustet til å konkurrere på utvalgte markeder internasjonalt. Et sterkt fokus på fornybar energi i Sør-Amerika, sørlige Afrika og Sør-Øst Asia har gitt resultater, og Norconsult er for tiden sterkt engasjert i betydelige vannkraftprosjekter der deres gode kompetanse og unike erfaring er etterspurt. I disse landområdene er det et stort potensial for utvikling av blant annet bærekraftig energi. Dette er et fagområde hvor Norconsult har mye å bidra med.

For å forsterke inngrepet mot energimarkedet i Sør-Afrika overtok Norconsult virksomheten i firmaet IYANDA Power Technologies Ltd i Sør-Afrika/Johannesburg.

Veien videre
Norconsult-konsernets soliditet, kompetanse, markedsposisjon og ordrereserve skaper en sunn plattform for selskapet i tiden framover, og vi har klare ambisjoner om fortsatt vekst i tiden som kommer.

- Aktivitetsnivået ved inngangen til 2012 er høyt. Innen samferdsel, infrastruktur, energi og miljø er vi optimistiske også på lengre sikt, det er oppgang innen bolig og næringsbygg og det er summa summarum således god grunn til å se lyst på aktivitetsnivået for 2012, heter det i en pressemelding fra Norconsult.