Bodøs nye kulturhus er et prosjekt i sentrum av Bodø, og strekker seg over to kvartaler. Bygget skal inneholde kulturhus, bibliotek og parkeringsanlegg, i tillegg til at offentlige uterom rundt kvartalene inngår. Konsert og teaterhuset skal være et flerbrukshus og inneholder blant annet to saler; en stor sal med 1000 sitteplasser og en mindre sal med 250 sitteplasser i flyttbart amfi, i tillegg til et rytmisk senter som skal ha plass for konserter og forestillinger med inntil 300 publikummere. Biblioteket vil foruten om et leseområde inneholde kafé, blackboks og visningsrom for billedkunst. 

”Dette blir et særdeles synlig og viktig bygg for Bodø, og er således et morsomt prosjekt å få ta del i,” kommenterer Mona Ågnes, Norconsults kontorleder i Bodø. ”Vi får brukt mye av vår breddekompetanse på kontoret, og har allerede gjennomført oppstartsmøtet. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven.”

Tjenester som omfattes av kontrakten er bygg-, brann- elektro-, varme-, ventilasjon og sanitærteknisk prosjektering. Prosjekteringsgruppeledelse inngår også.

For å sikre god kommunikasjon og oppfølging mot DRDH Architechts har Norconsult inngått intensjonsavtale med Arup, London som underrådgiver på bistand i skisse/forprosjektfase.