- Norconsult er ikke enig i at det er grunnlag for forelegget og vil forfølge saken, sier Norconsults adm. dir. John Nyheim i en pressemelding.

Tok selv kontakt med Økokrim
Saken dreier seg om forhold knyttet til et byggeledelsesoppdrag for Dar Es Salaam Water and Sewerage Authority (DAWASA) i Tanzania som startet i 2003. Oppdraget er gjennomført av et Joint Venture der Norconsult er en av tre parter, gjennom et prosjektkontor i Tanzania ledet av en av de andre partene. Det var Norconsult selv som tok kontakt med Økokrim etter at det i 2006 ble avdekket at prosjektkontoret i Tanzania hadde utbetalt totalt USD 146.500 uten annen dokumentasjon i regnskapet enn håndkvitteringer.

- Vi kan ikke se at Økokrim har grunnlag for å ilegge selskapet et forelegg og fastholder at Norconsult ikke har vært delaktige i korrupsjon, sier Nyheim.

Nulltoleranse for økonomiske misligheter eller korrupsjon
Norconsult igangsatte en rekke granskinger og tiltak etter at utbetalingene fra prosjektkontoret ble avdekket i 2006. Etter en grundig vurdering av forholdene i landet besluttet Norconsult i 2008 å trekke seg ut av Tanzania.
- Vi aksepterer ingen former for økonomiske misligheter eller korrupsjon, sier administrerende direktør John Nyheim.

Norconsult har også gått gjennom selskapets etiske retningslinjer og alle interne rutiner for vurdering av internasjonale samarbeidspartnere, tilbudsgiving, kontraktsinngåelser, prosjektgjennomføring, økonomistyring og regnskapsførsel.

Kilde:rif.no