I følge Bård Baardsen daglig leder i NOVAP skilte disse 3 kandidatene seg ut: – Det er mange som fortjener oppmerksomhet for sin innsats på miljø- og varmepumpefeltet, men disse 3 kandidatene har jobbet både målrettet og innovativt og vi ønsker å gi dem anerkjennelse i år.

Selve vinneren annonseres på Varmepumpekonferansen i Oslo 10. juni.

Oljefri.no: Fra ord til handling
Naturvernforbundet ville gjerne komme i gang med å ta de enkleste klimagasskuttene på områder der det finnes fullgode klimavennlige alternativer. Derfor ble Oljefri.no startet opp som et pilotprosjekt i Bergen høsten 2008. Til høsten lanseres også Oljefri.no i Oslo - et prosjekt som skal bidra til å fjerne Oslos 13.000 oljefyrer.

http://www.oljefri.no

Fjordvarme AS: Fjordvarmeanlegg for byer og tettsteder
Eid kommune har tatt i bruk fjordvarme på en ny og innovativ måte. I Nordfjordeid har de bygget et distribusjonsnett for kaldtvann og utnytter dette via varmepumper for oppvarming og kjøling i bygg. Gjennom Fjordvarme AS har dette konseptet blitt tilgjengelig for andre tettsteder og byer. Selskapet leverer tjenester og totalkonsept for energianlegg til oppvarming og kjøling ved bruk av vann. Erfaringene fra Nordfjordeid gjør det er enklere og rimeligere for andre tettsteder å ta dette i bruk.

http://www.fjordvarme.no

Ringerikskraft AS: Lokal satsing på varmepumper
Ringerikskraft har som målsetting å være den fremste pådriveren for at økonomisk vekst baseres på miljøriktig energibruk i sin region. Selskapet har bidratt til at mange privatpersoner i regionen har fått installert varmepumpe, og energiselskapet har i tillegg utviklet et konsept hvor de tilbyr sameier kjøp av miljøvennlig grunnvarme fra varmepumper. Ringerikskraft vil bidra til at det skapes verdier, arbeidsplasser og kompetanse i regionen, basert på lokale ressurser.

http://www.ringerikskraft.no