Utmerkelsen gis hvert år ut av EvoTek AS og Nordic Council of Shopping Centers avd. Norge sammen med leverandører til kjøpesenterbransjen. Iår er det Securitas og ISS som er sponsorer til prisen, som gis til den fremste representanten for moderne drift av norske kjøpesenter. Årets nominerte er plukket ut blant mange påmeldte driftsteam. Prisen deles i år ut for 4. gang.

Juryen for "Årets Driftsteam 2009" har bestemt at Lillestrøm Torv – Steen & Strøm Norge AS, Herkules – Sektor Eiendomsutvikling AS og Metro Senter - Steen & Strøm Norge AS skal konkurrere om tittelen. Kandidatene er vurdert på områdene:
• Redusert miljøbelastning
• Forståelse for verdidrivere
• Arbeidsmiljø og faglige kvalifikasjoner
• Om teamet er nytenkende og fremtidsrettet.

Formålet med prisen er å motivere kjøpesentrenes driftsteam til kontinuerlig forbedring av driften av
norske kjøpesentre. Tidligere vinnere av prisen er
• Årets Driftssjef 2006: Calle Evenrud, Storbyen Sarpsborg
• Årets Driftssjef 2007: Åge Pedersen, Lagunen Bergen
• Årets Driftsteam 2008: Amfi Vågen, Sandnes

Nordic Council of Shopping Centers avd. Norge er sammenslåing av Norsk Kjøpesenterforening og NCSC. Dette er den eneste foreningen i Norge for kjøpesenterbransjen og den norske avdelingen har over 280 medlemmer Totalt har den nordiske foreningen nå over 1000 medlemmer, og har aktiviteter i alle nordiske land.

Formålet for foreningen er å lage møteplasser for kjøpesenterbransjen, hvor det skapes faglige og menneskelige relasjoner, enten du er senterleder, sentereier, leietaker/detaljist eller tjenestetilbyder. Arrangementene er fagseminarer i Norge, studietur til utlandet og Bransjekonferansen for Kjøpesenter og Varehandel. I tillegg har medlemmene tilgang til flere nordiske arrangement. Den nordiske foreningen tilbyr også senterlederutdannelse. Foreningen står bak utdelingen av Kjøpesenterprisene: Årets Kjøpesenter, Årets Butikkjede, Årets Driftsteam og Den Gyldne Idé. Disseprisene deles ut på Bransjekonferansen hvert år.

Årets jury har bestått av: Espen Brodahl fra Securitas AS Britt Aastvedt fra ISS Facility Services, Oddbjørn Berget fra Aspelin Ramm AS og Kjell Petter Småge fra EvoTek AS. Prisen deles ut torsdag 29. oktober ca kl. 21.30 på Hotel Norge i Bergen