Den samlede omsetningen for Skanska Norge ble 2,24 milliarder kroner i årets første kvartal. Det er en nedgang på 22 prosent sammenliknet med første kvartal 2008, som altså Skanska hevder er markedsnedgangen.

Driftsresultatet (EBIT) for Skanska Norge endte på 3,2 prosent i første kvartal i år, mot 3,0 prosent i første kvartal 2008. I kroner satt entreprenørvirksomheten igjen med 75 millioner.

Skanska opplyser i en pressemelding at konsernets likviditet er opprettholdt gjennom kvartalet. Resultatutviklingen i igangværende prosjekter er ”tilfredsstillende”.

Nedgangen i byggmarkedet er ifølge Skanska blitt som forventet, og selskapet ser hittil bare en begrenset effekt for virksomheten av regjeringens krisepakke.

- Det er ingen tvil om at vi er inne i en endret markedssituasjon, men det er fortsatt svært mange, store og for oss interessante anleggsprosjekter som kommer i nær fremtid. Det er imidlertid stor konkurranse og press på prisene både innen bygg og anlegg, uttaler adm. direktør Geir M. Aarstad i Skanska Norge AS til ne.no.

Veidekkes omsetning i første kvartal ble 3 325 millioner kroner mot 4 337 millioner kroner for samme tid i fjor. Driftsresultatet ble minus 102,0 millioner mot pluss 3,8 millioner i fjor.
Resultat før skatt ble minus 133,5 millioner mot 16,0 millioner. Resultat per aksje ble kr minus 80 øre mot pluss 10 øre i fjor.

Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet er på 9,9 milliarder, på samme tid i fjor var den drøyt 13 milliarder kroner.

– Det er ingen tvil om at det er tøffe tider også for vår næring. De ulike statlige krisepakkene er positive for oss alle, men med tanke på både omfang og fremdrift kan ikke tiltakene kompensere for mer enn noe av bortfallet innen privat sektor, sier konsernsjef Terje R. Venold til tu.no