Ferdigstillelse av Østensjøveien 27 er planlagt i andre halvår 2013.

Byggherre er NCC Property Development AS og entreprenør er NCC Construction AS.

- Med spennende arkitektur og moderne løsninger for effektiv energisparing vil Østensjøveien 27 bli et signalbygg. Det vil lede an i å skape fremtidens arbeidsplasser med trivsel, fleksibilitet og arealeffektivitet i høysetet, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i NCC Property Development Norge.

Arkitekt for prosjektet er det anerkjente danske arkitektfirmaet Henning Larsen Architects AS, som blant annet har tegnet Operabygget i København.

Østensjøveien 27 ligger sentralt plassert nær kollektivknutepunktene både på Brynseng og Helsfyr, med kort vei til Bryn jernbanestasjon.

NCC vil selv leie ca halvparten av bygget som sitt nye hovedkontor.

Future Built
Østensjøveien 27 er valgt ut som et forbildeprosjekt innen Future Built av Oslo Kommune. Future Built er et 10-årig program med en visjon om å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur av høy kvalitet.

Bygget vil blant annet ha:
Energieffektiv design.
Kompakt bygningskropp.
Alternative energikilder, som jordvarmepumper.
Fokus på energioptimale byggetekniske løsninger

- Østensjøveien 27 vil ha vesentlig lavere klimagassutslipp (co2) enn det som er vanlig for tilsvarende bygg, sier Thorsen.

Østensjøveien 27 vil klassifiseres etter BREEAM, og minimum oppnå karakter ”Very Good”. Bygget vil også energiklassifiseres til energiklasse A.

Betydelig utvikler på Bryn-Helsfyr
NCC Property Development har utviklet forretningseiendom på Bryn-Helsfyr siden 1991. De fem ferdigstilte prosjektene er på til sammen 75.000 kvadratmeter, samt utviklingsprosjektet ”Brynseng Park” med tomteareal på 16 mål.

-Våre hovedsatsningsområder i Oslo er aksen Bryn-Helsfyr til Lysaker, samt vekstområder i Bergen og Stavanger, sier Thorsen.

Fakta om Ø27:
Totalt ca.17.000 kvm.
6 etasjer.
1. etasje: Felles resepsjon, trimrom, personalrestaurant, møteromssenter og kaffebar.
2.-5. etasje er hver på ca 2.700 kvm.
6. etasje er på ca 800 kvm med utgang til takterrasser.
Underetasje med garderober, sykkelparkering, parkering og lager.