Firmaet skal inn i prosjekteringsgruppen og være rådgiver innenfor fagene bygg, geoteknikk, elektro, VVS, brann og akustikk.

Kontrakten som har en verdi på cirka 30 millioner kroner, gjelder for skisse- og forprosjektering. Rambøll har opsjon for detaljprosjektering og oppfølging i byggefasen. Det er forventet å bruke seks måneder på skisseprosjektet og ti måneder på forprosjektet.

Konkurranse
Konkurransen om prosjektering av nytt nasjonalmuseum på Vestbanen i Oslo, ble utlyst i april i år med tilbudsfrist i juni. Tilbudsinvitasjonen med vedlagte byggeprogram og ytelsesspesifikasjoner ga interessentene bred innsikt i oppgaven som skal løses.

Invitasjonen ga også føringer og rammer for en prosjektering basert på omfattende bruk av BIM og om samlokalisering av prosjekteringsressursene.

Tilbud fra sju
30 interessenter fra inn- og utland, mottok tilbudsgrunnlaget. Sju tilbydere, alle med norskbasert organisasjon, leverte tilbud.

- Tilbyderne representerte det beste av vår nasjonale kompetanse for å løse en slik oppgave. Tilbudene viste at det var bred interesse for å sette sammen et team som vil gi Statsbygg den beste forutsetningen for en vellykket prosjektering av et nytt Nasjonalmuseum, sier prosjektdirektør Per Willy Nysæter.

Mest fordelaktig
- Statsbygg har konkludert at Rambøll Norge var den tilbyder som totalt sett, hadde det mest fordelaktige tilbudet, forteller Nysæter.

Nasjonalmuseet vil bli et av de større byggeprosjektene med omfang og kompleksitet på tilnærmet samme nivå som Operaen. Bruttoareal er 54 000 kvadratmeter, og funksjonsareal er 35 000 kvadratmeter.