Også nye nettsider er klare fra i morgen. Adressen er www.energinorge.no. I likhet med dagens sider vil de inneholde nyttige faktaopplysninger, næringspolitiske spørsmål, arbeidsgiverinformasjon og nyheter fra og om bransjen.

- I forbindelse med navneendringen var det naturlig og viktig at nettsidene fikk en endring og ble mer innovative og informative. I denne prosessen har vi lagt vekt på at viktig informasjon for medlemmene skal være lett tilgjengelig, samtidig som vi er opptatt av at nettvaner og forventninger til nettsider er markant endret fra da www.ebl.no ble laget. Det vil vises i de nye nettsidene, sier prosjektleder for de nye nettsidene Gro Maren Mogstad Karlsen.

Markeringen av nytt navn innledes med et fagseminar og mottakelse. Det blir foredrag og paneldebatt om viktige temaer for bransjen de kommende årene. Hele markeringen vises på nett.

Administrerende Direktør, Steinar Bysveen, vil innlede den faglige delen og redegjøre for muligheter og trusler for bransjen de neste årene. Prosjektleder for prosjektet Energi og utvikling i Energi Norge, Kristin Aase, redegjør for hvordan norske energibedrifter kan bidra til klimavennlige løsninger når utviklingsland skal dekke sitt store energibehov.

Deretter møter alle fraksjonslederne i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget Steinar Bysveen, Norsk Industris Stein Lier Hansen, Statnetts Auke Lont, Bellonas Marius Holm og Tore Tomter i Siemens til en paneldebatt. Temaet som blir debattert er hvordan vi best mulig når Norges klima- og energimål de fire neste årene.

- 2010 blir det viktigste energi- og klimaåret noensinne”, sier Steinar Bysveen. Beslutninger som skal foretas i det kommende året vil legge føringer til 2020 og enda lenger. Norge trenger en enhetlig energi- og klimaplan, og det er på høy tid vi begynner å se verdiskapingsmulighetene på fornybar-feltet i sammenheng, sier han.

- Energibransjen, inklusive varmebransjen, vil spille den kanskje viktigste rollen, men både leverandørindustri, prosessindustri, teknologibedrifter og transportsektor er en del av helheten”, sier Bysveen.

Arrangementet finner sted fra klokken 13 på Latter, Aker brygge.