Regjeringen fremmer forslag om en startbevilgning på 12 millioner kroner til nytt teknologibygg for HiST. Samlet kostnadsramme for byggeprosjektet er 686 millioner kroner.

Prosjektet har ligget klart hos Statsbygg siden 2003, byggesøknadene er godkjent, og det eneste som har manglet er finansieringen, skriver hist.no.

Tildelingen av midler nå betyr at HiST i løpet av 2013 kan oppdatere prosjektet og planlegge byggestart.

- Nå oppdateres først planene, så håper vi å sette i gang med bygging i løpet av cirka et halvt år. Selve byggeperioden er beregnet til to år, sier Christian Brødreskift, campusdirektør ved HiST.

- Teknologibygget vil tilby bedre lærings- og sosiale arenaer som legger til rette for et mer åpent og aktivt campus, også utenfor undervisningstimene. Våre studenter og ansatte får gode, funksjonelle lokaler. Samtidig ønsker vi en åpen campus som i enda større grad åpner for samarbeid med arbeidslivet i byen, sier rektor ved HiST, Trond Michael Andersen.

- Dette er selvfølgelig en gledens dag for oss. Teknologibygget har vært sårt savnet og endelig er midlene på plass. Ny og oppdatert infrastruktur er en forutsetning for å drive god utdanning, og det er gledelig å se at nettopp det budskapet blir tatt på alvor, sier leder av Studentparlamentet, Gina Helstad, til hist.no.

Om prosjektet
-Teknologibygget vil ligge på Kalvskinnet i Trondheim (Sverres gate 10)
-Areal: Cirka 16 000 m2
-Totalkostnad: Cirka 560 millioner kroner

Bygget skal i hovedsak romme deler av HiSTs teknologiutdanninger:
-Matteknologi flyttes ned fra Tunga
-Materialteknologi, Kjemi og Informatikk (Avdeling for informatikk og e-læring) flytter inn fra annen lokasjon på Kalvskinnet.
-Et stort antall laboratorier for teknologifag både for undervisning og Forskning og utvikling (FOU)
-Høgskoleadministrasjonen og administrasjonen til teknologi og informatikk avdelingene flytter inn i det nye bygget.
-De øvrige teknologiutdanningene ligger i tilgrensende bygg på Kalvskinnet.

Bygget vil inneholde et stort felles auditorium og sosiale områder for studenter. En ny kantine vil ivareta en større del av studentmassen på Kalvskinnet.

Byggingen av teknologibygget utløser muligheten for å flytte lærer- og tolkeutdanningen inn i arealer i E.C.Dahls kvartalet på Kalvskinnet, der informatikkmiljøet, noen av teknologiutdanningene og høgskoleadministrasjonen i dag er lokalisert.

Totalt sett vil det, med teknologi og lærer på plass, bli omtrent 2200 nye studenter og 230 nye ansatte på Kalvskinnet. Det er et mål å ha bygget ferdig i 2015.

Illustrasjon fra HiSTs video på Youtube.