- 3D-modellen er verktøyet. For at verktøyet skal fungere, må vi ha en metode for styring av informasjon, kvalitet, tid og leveranser. Dette definerer vi i Multiconsult som 4D, sier Thor Ørjan Holt.

I uke 11 arrangerer regionkontoret til Multiconsult i Drammen de aller første BIMdagene.

- Målet er å få et fulloperativt BIM-team i regionen, sier oppdragsleder for oppdraget som står i sentrum under BIM-dagene. Link Signatur, Link Landskap, Multiconsult og oppdragsgiver skal alle lære BIM gjennomføringsmetodikk i løpet av denne uken.

- Jeg gleder meg veldig til den uka, og til å få et skikkelig faglig løft. Da kan vi sammenstille alle fag i en 3D-modell ved hjelp av IFC. På den måten vil alle se det integrerte prosjektet på et tidlig stadium. De fleste modellerer for sitt fag i 3D uansett, så da gjelder det for oss å spille på den kunnskapen som er bygd opp i Multiconsult, forklarer oppdragsleder. Målet er bedre samordning av alle fag og tverrfaglig kontroll i hele prosjektet.

 

I en BIM-modell er metodikken er det viktigste. Tydelig ansvar, klare beslutninger og styring av prosessene er det som avgjør kvaliteten i prosjektet. - En felles gjennomføringsmetodikk sikrer kvaliteten, gir oss bedre samordning og enklere teknisk gjennomføring, sier oppdragsleder.

Kilde: buildingsmart.no