– Dette blir et selvstendig og faglig tungt arkitektkontor som blir blant de ledende i Norden, sier Svein Halleraker, administrerende direktør i LINK Signatur. Og administrerende direktør i MULTICONSULT, Håkon Sannum, legger til at en slik konstellasjon har markedet i Norge ikke sett før.

LINK Signatur og MULTICONSULT etablerer et nytt arkitektkontor med rundt 200 medarbeidere. Grunnstammen i det nye selskapet er 152 arkitekter i LINK signatur (138 i Norge og 14 i Danmark) og 50 arkitekter og landskapsarkitekter i MULTICONSULT.
– Avtalen vil åpne for muligheter som de to selskapene hver for seg ikke har i dag, sier Halleraker. – Det nye arkitektkontoret vil kunne støtte seg på verdifull spesialkompetanse fra MULTICONSULT.  Dette samarbeidet kommer til å ytterligere sikre kvalitet i alle ledd i et prosjekt.
– For første gang i Norge får vi et ledende arkitektkontor som har strategisk allianse med et stort ingeniørselskap, sier Håkon Sannum i MULTICONSULT.
I det nye arkitektkontoret vil de nåværende eierne i LINK signatur eie 60 % og MULTICONSULT vil eie 40 % av aksjene.

Kort om LINK Signatur AS og MULTICONSULT AS
LINK signatur AS
LINK signatur AS er et arkitektkontor med oppdrag og kompetanse innenfor alle typer bygningskategorier, og med egne avdelinger for interiørarkitektur og planarbeid. Kontoret har også aktivitet innenfor maritim arkitektur med hovedvekt på offshoreprosjekter. I tillegg til seks avdelingskontorer i Norge, har kontoret to avdelinger i Danmark. Kontoret har til sammen 150 medarbeidere.
LINK signatur AS har bred faglig kompetanse hvor en stor andel av oppdragene kommer gjennom arkitektkonkurranser.  Arkitektkontoret har erfaring fra gjennomføring av store og komplekse prosjekter innenfor blant annet næringsbygg, boliger, skoler, kultur og idrett.
Mer informasjon: www.link-signatur.no

MULTICONSULT AS
MULTICONSULT er et flerfaglig rådgivningsselskap med 1000 ansatte. Selskapet arbeider med prosjekter innen bygg og eiendom, industri, olje og gass, samferdsel og infrastruktur, energi og miljø og naturressurser. Selskapet har 17 kontorer i Norge og er tungt til stede i de største byene i Norge. Mer enn 10 % av omsetningen er i forbindelse med prosjekter utenfor Norge.
MULTICONSULT har 22 arkitekter ved Fredrikstad-kontoret som inkluderer tre arkitekter i Strømstad i Sverige. På landsbasis har MULTICONSULT 45 landskapsarkitekter, hvorav 28 landskapsarkitekter er i Oslo. MULTICONSULTs arkitekter og landskapsarkitekter i Oslo vil inngå i det nye LINK signatur.