Historien om Multiconsult startet i 1908 med prosjektering av de første vannkraftverkene i og Norsk Vandbygningskontor. Siden har utviklingen gått raskt med integrering av rundt 50 ulike selskaper og mulitfaglig profil.. I dag har Multiconsult kontorer over hele landet og rundt ett tusen medarbeidere som jobber med oppdrag både innenlandske og internasjonalt.

I forbindelse med jubileet gir Multticonsult ut en bok skrevet av Ivar Sekne, der selskapets historie presenteres. I dag feirer Multiconsult i sine tidsriktige lokaler i på Skøyen.

Formet Norge
- Multiconsult er et selskap som har vært med å forme Norge gjennom industribygging, økonomiske kriser og oljeeventyr. Vi ønsker å være med å forme landet i nye 100 år, det kan vi gjøre gjennom alle den kunnskapen som representeres gjennom dyktige medarbeidere. Utfordringene framover blir å skape et samfunn som er bærekraftig, som opprettholder de velferdstilbudene vi har og at ved å ta vare på det som er bygd, og de naturressurser vi er gitt. natur, sier Håkon Sannum, som har ledet Multiconsult siden 2000 da han kom fra oljebransjen.

Samfunnsbidrag og samarbeid
- Jeg er opptatt av at Multiconult og bransjen kan bidra i samfunnet. RIF som bransjeforening bør jobbe med rammebetingelser for rådgiverne, men det er ikke nok. Det er ikke dette budskapet vi skal fortelle omverdenen. Vi må bidra med de historiene som forteller hvordan RIF-firmane bidrar for eksempel i utformingen av et bærekraftig samfunn.

Samarbeid er et annet stikkord for Håkon Sannum. Bygge- og anleggsnæring er Norges nest største næring, i dag er samarbeidet mellom de ulike leddene i denne verdikjeden for dårlig. Vi må sette oss sammen med arkitektene, entrerprenørene, de som leverer utstyr og ikke minst byggherre, prosjektleder for å diskutere hvordan vi kan få til best mulig kvalitet, sikre leveranser, høy kostnadseffektivitet. Rådgivende ingeniører må ikke definere seg ut av byggeprosessen så snart vi har gitt vårt uavhengige råd eller anbeafaling. Vi må være en del av prosessen og følge produktet til sluttfasen, for det er det kundene er opptatt av, sier Sannum.

Dele kunnskap for å løfte bransjen
- Byggene blir stadig mer teknologisk avansert og IKT et viktigere verktøy. BIM- er kommet for å bli, og dette må alle ta i bruk slik at hele bransjen løftes. Det hjelper ikke at noen få bedrifter kommer i gang. Likevel kan vi, som er stort firma, gjerne bruke en del ressurser til å sette oss inn i ny teknolog. Mandag leverte vi fra oss et skisseprodukt til Statsbygg der BIM er brukt, overlevering gikk via internet. Multiconsult er ikke interessert i å holde denne kunnskapen for oss selv, den må deles slik at alle kommer videre. Vi tror ikke det skader Mutltconsult sin konkurransekraft, våre komparative fortrinn bygger vi opp på andre områder, avslutter Sannum.

Kilde: rif.no