Totalt oppnådde det svenske rørleggerkonsernet i fjor NVS 3,1 milliarder svenske kroner i omsetning. Markedet har vært godt, men det gode resultatet skyldes ikke alene økt omsetning. Selskapet har strammet inn organisasjon og hatt kraftig fokus på kostnader og markedssegmenter.

- Vi foretok en del oppkjøp fram til 2004, men så at ikke alt fungerte like bra. Da besluttet vi å ta en konsolideringsperiode for å gjennomføre en del endringer, spesielt i Oslo og Sarpsborg, sier adm. direktør i Norge Stein Dahle.

Han forteller at avdelinger ble slått sammen og at selskapet i Norge organiserte seg på en annen måte.
- Vi endret fokus i forhold til hvilke markedssegmenter vi skulle jobbe mot. Sist, men ikke minst kan vi takke innføringen av egenutviklet prosjektstyringssystem for betydelig effektivisering og store kostnadsbesparelser, sier han.

- Og vi er blitt flinkere til å kreve betalt for det vi faktisk gjør, ikke minst at Prosjekthåndboka vår gjør oss bedre i planleggingsfasen. Vi har nå sterkt fokus på å gjøre mest mulig riktig med en gang. Da unngår fordyrende feilretting i ettertid, sier Dahle.

En intern NVS-standard for materialkvaliteter og produkter gir mer effektive innkjøp og en kvalitetshøyning på flere områder, iflg Dahle.

NVS i Norge har vokst fra 70 millioner i 1997, til 400 millioner i 2002. I Norden har NVS hatt en vekst fra ca. 700 millioner i 1990 til 3,1 milliarder i 2007. Kvalitet og miljø er et prioritert område, og NVS er den største rørentreprenøren med ISO sertifisering i henhold til NS - EN ISO 9001: 2000.