Varmesentralene er planlagt plassert i tilknytning til Mosseporten Næringspark og Peterson Linerboard AS sitt fabrikkområde. Grunnlasten i anlegget skal dekkes av deponigass fra Solgaard deponi, og spillvarme fra Mosseporten Fryselager og Peterson Linerboard. Som spiss-og reservelast vil det bli brukt olje- og propankjeler. Varmesentralene vil totalt ha en samlet installert effekt på inntil 58 MW.

Konsesjonsområdet omfatter industriområdet på Vanemskogen, Patterød, Trolldalen, Tykkemyr, Nesparken, Gjerrebogen, Solgaard Skog, Mosseporten og området til Peterson Linerboard AS.

NVE mener at fordelene ved anlegget er overveiende i forhold til ulempene . Etter NVEs vurdering vil anlegget ha akseptable miljøvirkninger og være samfunnsøkonomisk lønnsomt. Tiltaket vil også bidra til å oppfylle regjeringens målsetting om å øke bruken av vannbåren varme basert på fornybare energikilder.

NVE avslår samtidig konkurrerende søknad fra Moss Energi AS. Etter NVEs vurdering vil fjernvarmeanlegget i Moss nordøst være mer samfunnsmessig rasjonelt enn det omsøkte fjernvarmeanlegget til Moss Energi AS. NVE mener at prosjektet til Mosseporten Miljøenergi har den beste tekniske løsningen og den mest fordelaktige plasseringen av varmesentralene. Mosseporten Miljøenergis løsning med konkrete planer om å bruke deponigass er en fordel fordi det bidrar til å løse et avfallsproblem samtidig som varmen fra avfallsdeponiet utnyttes.

Kilde.nve.no