Undervisningsbygg i Oslo bygger en ny 8-10 skole i Frydenbergveien 48 på Hasle/Løren. Skoleanlegget er dimensjonert for 600 elever og skal etter planen stå ferdig til høsten 2011.

Det er en industrihall som skal totalrehabiliteres til en ny ungdomsskole. Anlegget vil bestå av et midtskip og to sideskip. Midtskipet er åpent helt opp til takbjelkene. Det gir en imponerende takhøyde på godt og vel 17 meter, og et luftig og lyst bygg.

- Frydenbergveien 48 er et gammelt fabrikkanlegg opprinnelig bygget av Per Kure AS i 1935. Anlegget ble sprengt av motstandsbevegelsen under krigen og ble bygget opp igjen i 1947, forteller Trond Ivar Bøhn i Multiconsult til VVS-Forum.

- I rehab-prosjekter er mange parametere låst og det knytter seg ekstra utfordringer i forhold til energi. Undervisningsbygg har et ambisiøst energimål for rehabiliterte skolebygninger, og de ønsker å gå lenger enn energikravene i TEK’07.

- Det har vært stort fokus på å utvikle og gjennomføre gode energitiltak på bygningskropp og tekniske anlegg for å tilfredsstille energimål og -krav, sier Bøhn.

- For skolebygget, det vil si den gamle industrihallen, etterisoleres de eksisterende yttervegger utvendig med 200mm isolasjon og forblendes med ny tegl. Det oppnås en U-verdi for yttervegger på 0,20 W/m2K, og for gulv og tak på 0,13 W/m2K. Bygget får også en god tetthet, sier Bøhn.

Dette er et sammendrag av en lengre artikkel om Undervisningsbyggs nye skole i Frydenbergveien i Oslo som VVS-Forum omtaler i sitt halvårige trykte magasin. Magasinet distribueres 6. juni.

GI DIN KOMMENTAR TIL SAKEN HER: