Jeg har opplevd mer enn 20 års tett og godt samarbeid og vennskap med Morten, som har gitt mange gode minner. Sammen har vi måttet tåle en støyt, og sammen har vi opplevd seire.

I oktober 1981 kom en meget slank, litt langhåret og meget sjenert ung mann til Broen Armatur Norge AS i Enebakkveien. Han var tidligere rørlegger, lagerarbeider og livnærte seg som dørselger av støvsugere. Han måtte høre mye snakk om ”Utkant-Norge” (Enebakk) og ble nok litt vennskapelig ertet, kanskje mest av jentene som han forsøkte å overøse sin sjarme overfor. Hans ego var det intet i veien med, og han påsto, at han var utsatt for sexpress. Han hevdet med stor overbevisning, at han hadde rett til å komme 1 time og 1 kvarter for sent - Enebakktimen og det akademiske kvarter. Mye kan man beskylde Morten for, men akademiker var han neppe. Det varte ikke så lenge innen han begynte å markere seg internt. Som rørlegger visste han hva som var vanskelig. Produsentene mente, at de visste best og norske ønsker ble ikke tatt særlig alvorlig. Ja, så måtte vi jo selv utvikle kloke løsninger.

I mine år i VVS-bransjen var det mange bransjefolk, som gang på gang vendte hjem fra ISH og hoderistende sa "ikke noe nytt". I Armaturjonsson hadde vi den målsetning, at vi hvert år skulle markedsføre minst en positiv nyhet. Noe som kunne øke salget, og gjøre livet lettere for rørleggeren. I flere år satset vi på selvlukkende dusjer i mange varianter. I OL-året 1994 var Morten helt i sitt ess.

At Morten fullt og helt tapte sitt hjerte for JRG Sanipex® kan alle i dag forstå. Det er dog de færreste som vet, at veien var lang og med mange hindringer. Morten var den oppsøkende kraften, som reiste land og strand rundt og snakket med alle. Han ble godt likt av alle rørleggere. Han snakket med engasjement, godt humør og løste alle problemer. Morten var også flink til at sette andre i arbeid. Det falt i mitt lodd å overbevise JRG Gunzenhauser om norske ønsker. Mange av løsningene måtte finnes i egne produkter. KS-avdelingen hadde det travelt med å ta frem dokumentasjonen for alle tilpasningene. Så takket være Mortens enorme engasjement ble Armaturjonsson tvunget til at utvikle et norsk system.

Det er i dag vanskelig å si, at intet har hendt i de siste 30 år. I Armaturjonsson er alt forandret flere ganger. Vi tror at Mr. SANIPEX har påvirket forandringen i hele bransjen.

Vi vil alle huske Morten for hans gode humør og morsomheter etterfulgt av hans meget karakteristiske latter. Alle tidligere kollegaer av Morten i Armaturjonsson AS, og dagens ansatte i Armaturjonsson AS vil med dette vise vår dypeste medfølelse overfor hans familie som har mistet sin kjære.

Steffen Knudsen og Armaturjonsson AS