Bedriften er en av kun fire bedrifter i Sandefjord som har fått sertifikat som Miljøfyrtårn, noe den fikk i desember i fjor. Brynildsen mener mange i byggebransjen (og i andre bransjer) med fordel kunne blitt Miljøfyrtårn.

Tapper ut miljøskadelig gass
Trond Brynildsen forteller til avisen at når de demonterer eldre kjøleanlegg for å installere nytt, kapper de ikke bare rørene. - Vi tapper ut freongassen og returnerer denne til godkjente deponier, samt at så mye som mulig av materialene sendes til gjenvinning. Dessuten prøver vi å få kundene til å investere i nye, energivennlige anlegg, sier han.

Pølsefest hvis målet nås
– Det produseres mye avfall på byggeplasser. Vi jobber nå med utvidelsen av nye Hvaltorvet, og alle de involverte firmaene der er med i sorteringsordningen for akkurat dette prosjektet. Vi sorterer trevirke, stål, papp, betong/sement og restavfall.

Hver uke har vi et mål om at restavfallet skal være en maksimal prosentandel i forhold til det sorterte avfallet. Når vi målet, blir det pølsefest på fredagene, forteller Brynildsen.

Men Miljøfyrtårn-sertifiseringen er bedriftens egen. Den omfatter generelle forhold som omhandler alt fra kontorpapir, firmabilvalg til strømforbruk, samt spesielle, bransjerettede forhold.


 

 
FAKTA: Miljøfyrtårn
* En stiftelse, støttet blant annet av Miljøverndepartementet.

* Gir lavterskelsertifisering for små og mellomstore bedrifter som ønsker å gjøre en miljøinnsats.

* Miljøfyrtårn-virksomheter må tilfredsstille en rekke generelle miljøkrav (f.eks. gjenbruk og kildesortering, velge miljøvennlig transport, gjøre miljøvennlige innkjøp, ha kopimaskinen standardinnstilt på dobbeltsidig kopiering, velge miljøsertifiserte underleverandører osv.), samt tilfredsstille spesifikke bransjekrav (f.eks. krav til vaskemiddelinnhold og vannforbruk i renserier)

* Blant kravene er det noen «må»-krav, og noen «bør»-krav. En tredjedel av «bør»-kravene må tilfredsstilles.

* Sertifikatet utstedes for tre år. Deretter må virksomheten resertifiseres.
Les mer på:

Kilde: Sandefjord Blad