Gjennom ulike tiltak har Høgskolen i Molde vist at de tar miljø på alvor. Statsbygg har sammen med skolen hatt som mål å skape et godt inne- og utemiljø, slik at skolen blir en arbeidsplass og en læringsarena der både de ansatte og studentene trives.

Innemiljø
Statsbygg tar vare på innemiljøet ved å kontrollere både ventilasjon, temperatur, lysmengde og støy i de ulike lokalene der studentene oppholder seg og tilpasser disse til de nivåene som stimulerer til tilegnelse av ny kunnskap.

Grøntanlegg
Høyskolen er omringet av et stort parkanlegg. Statsbygg har ansvaret for vedlikehold av parken som består av omtrent 4000 planter fordelt på 57 ugrasfrie bed! Der finnes det forskjellige roser, rododendron og andre busker og trær. 25 små og større plener funger som grønne lunger.

Naturen har flyttet inn i Bygg A med egen 90-meterskog. Skogen har så store trær at de må klippes om våren.

Kunst
Høgskolen er utsmykket med ulike kunstverk av bl.a. Håkon Bleken, Ørnulf Opdal og Vegar Werner og med motiver fra høgskolens ulike fagmiljøer. I tillegg får de ansatte lov å stille ut egne kunstgjenstander på ledige vegger i fellesarealene. Dette bidrar til et fargerikt og kreativt arbeidsmiljø.

Universell utforming
Bygningene er tilrettelagt for studenter med nedsatt funksjonsevne blant annet gjennom installasjon av automatiserte dører.

Kildesortering
Statsbygg har tilrettelagt for kildesortering av plast og papir på kontorer, og sortering av matavfall i kantinen. Det fins egne konteinere for glass, metall, papp og e-avfall. Elevene bidrar til å holde skolen ren og ryddig ved å samle panteflasker i egne dunker plassert omkring i begge byggene. Inntektene av dette går til studentvelferdstiltak.

Fagbevegelsens miljøpris ble stiftet i 1990 og delt ut første gang i 1991. Prisen gis til et foretak som kan vise til konkrete miljøforbedringer, og som bevisst arbeider med planer for miljøforbedringer som ikke er lovpålagt av tilsynsmyndighet. Arbeidet må være godt begrunnet og dokumentert.