- Vi holder til i Skjåk, som er Norges største nasjonalparkkommune, omgitt av reine og fornybare naturressurser. Vi produserer et miljøprodukt som skal bidra til at lufta vi alle puster inn er reinest mulig. Miljøfyrtårnsertifiseringen er derfor en helt naturlig forlengelse av det vi driver med, og med dette sertifikatet på plass vil Interfil bli enda mer troverdig som miljøvennlig leverandør av miljøvennlige ventilasjonsprodukter, sier markedssjef ved Interfil AS, Tormod Sperstad.

Selve sertifiseringsprosessen gikk overraskende lett, selv om kravene til virksomheter som skal bli Miljøfyrtårn er svært strenge.

- I løpet av prosessen oppdaget vi at vi hadde det meste på stell fra før. Det var først og fremst å få ting satt i litt bedre system, deriblant system for miljørapportering og klart definerte mål for avfallsreduksjon og reduksjon i CO2-utslipp, som manglet. Dette er nå på plass. Miljøfyrtårnsertifiseringen vil også være et godt verktøy når vi nå skal sette oss nye miljømål, sier Sperstad.

Miljøfyrtårn er en sertifiseringsordning for private og offentlige virksomheter. Idéen bak sertifiseringen er å hjelpe virksomhetene til å drive lønnsomt og miljøvennlig. Gjennom kravene i miljøfyrtårnsertifiseringen er virksomheten forpliktet til å redusere både fysisk avfallsmengde og CO2-utslipp gjennom redusert energibruk på alle områder.