I 2010 er innflytting planlagt i Bellonas nye kontorbygg, beliggende i Aspelin Ramms Vulkan-prosjekt på Grünerløkka. Denne uken var det grunnsteinsnedleggelse, med Aspelin Ramm-sjef Peter Groth, Bellona-leder Frederic Hauge og Oslo-ordfører Fabian Stang i spissen.

Håper på konkurranse
- Du er vel mest vant til å grave ting opp du, fleipet Groth til Frederic Hauge da sistnevnte tok tak i spaden for å skyfle på jord under byggestartseremonien.
- Det er heldigvis blitt lengre mellom hver gang vi graver opp gifttønner, repliserte Hauge, før han la til at han håpet at bygget får sterk konkurranse fra andre miljøbygg. Grunnsteinsnedleggelsen var basert på at det ble gravd ned en kiste med forskjellig innhold, herunder tegninger fra barn som hadde illustrert sine egne tanker rundt hvordan man best kan bygge og bo miljøvennlig.

80 kWh per m2
Bellona-bygget blir landets første med miljømerke A. Total bygningsmasse er på 3300 kvadratmeter, hvorav Bellona skal disponere 1590 kvadratmeter. Bygget vil bruke 80 kWh per kvadratmeter, mens snittet i kontorbygg dag ligger på 271 kWh per kvadratmeter.
Aspelin Ramm beskriver knepene for energivennlig bygging som enkle. Ekstra isolering, gode og samkjørte styringssystemer, tilpasning til solforhold – og bevisste leietakere. Et markant grep på det nye bygget er bruk av solfangere over mesteparten av fasaden.

60.000 m2
Vulkan Eiendom AS er et heleid selskap av Aspelin-Ramm Gruppen AS. Vulkan Eiendom AS utvikler og bygger ut området med unntak av bygg 1 og 3. Disse byggene eies, utvikles og bygges av Anthon B Nilsen Eiendom AS. Det totale arealet er på 60.000 kvadratmeter.

Kilde: Tekst / Foto: Estatemedia