Modulen kompletterer Vianovas samordningsmodell for tverrfaglige prosjekter og gjør det nå mulig å prosjektere og samordne alle mulige kabelgrøfter raskere og bedre.
I tillegg til Norge er det stor interesse for modulen også i Sverige, Danmark og Finland.
Vianova Systems omfattende programportefølje Novapoint favner som kjent alle fagområder innen infrastruktur-/utomhus-prosjektering. Novapoint Kabelgrøft, som egner seg for prosjektering av alle typer kabler og ledninger i grunnen, føyer seg inn i rekken av hele 25 tverrfaglige Novapoint-moduler.
Det kan dermed bli slutt på unøyaktige og ukoordinerte kabelprosjekter som ofte kommer i konflikt med hverandre. Novapoint Kabelgrøft er like egnet til strømkabler som til telecom- og TV-kabelprosjekter, med mer. Energiverk, telecom- og TV-operatører, og alle mulige kabelinstallatører vil finne den nye modulen både enkel, effektiv og lønnsom.
- Kan du AutoCAD, kan du bruke Novapoint Kabelgrøft, forteller produktsjef Roger Nilsen. - Man jobber hele veien i 3D mot en egen datamodell. Det gjør det for eksempel enkelt å utføre kollisjonskontroll og kvalitetssikring i forhold til andre prosjekterte elementer, og enkelt å visualisere prosjektet.
Verktøyet inneholder en rekke predefinerte grøftesnitt og ledninger, og er veldig lett å konfigurere og komme i gang med. Det er også enkelt å definere egne tegneoppsett, eventuelt importere tidligere definerte prosjektoppsett.

Importfunksjoner gjør det mulig å få registrert eksisterende ledninger, kabler eller andre objekter i grunnen, inn i terrengmodellen. Objektene blir synlige i konstruksjon og på uttegning. Dette gir betydelig lettelse i arbeidet med tilpasninger til eksisterende forhold.
Verktøyet, som har en kobling mot Novapoints terrengmodul, hjelper en med å konstruere kabelprosjekter i både plan, profil og tverrsnitt. Det er full kobling mellom plan- og profiltegning.
Nye traséer kan opprettes fra linje i tegning, 3D-linje i tegning, fra vegflater eller ved å tegne ny.
Novapoint Kabelgrøft har også fleksible redigeringsfunksjoner. Endringer kan foretas både grafisk og i konstruksjonsdialogen.

Alle kabler/trekkerør og kummer har relasjoner og henger sammen. Det er også mulig å skape en relasjon mellom en veg og en kabeltrasé.
Verktøyet kan importere SOSI-, KOF- og DWG-formater og kan eksportere til SOSI, KOF og LandXML. Stikningsdata for traselinjen og grøften kan også eksporteres.
Programmet lager ulike predefinerte rapporter til Excel for mengdeberegning av prosjektet.

Kilde: Innodesign