Sammen med sin bror Anders etablerte han selskapet i 1987. Begge er fortsatt eiere og aktive i firmaet.

Den nye Østfold-avdelingen ledes av Jan-Ove Kvalvåg. Han har mer enn 15 års erfaring fra rådgiverbransjen og de siste sju årene har han arbeidet i rørleggerbransjen. Kvalvåg vil ha ansvaret for og forestå prosjektutvikling, kalkulasjon og kontrahering av prosjekter.

Servicevirksomheten, både i privat sektor og i proffmarkedet, ledes av Bjørn Harald Christiansen. Han har lang erfaring som rørlegger og fra VVS-relatert salg. Det er spesielt inn vannbåren varme og varmepumper at Christiansen er spesialist. Av den grunn vil den nye virksomheten i Østfold har stor fokus på nettopp dette med varmepumper og vannbåren varme.

I øyeblikket er Mercur VVS Entreprenør engasjert på Halden Fengsel, hvor bedriften har kontrakt med Statsbygg om levering av komplette rørtekniske anlegg. Produksjonsverdien ligger på ca. 40 millioner koner.

Mercus VVS Entreprenør hadde i fjor en omsetning på 250 millioner kroner. Det arbeider 170 personer i selskapet, som har hovedkontor i Ole Delviks Vei 46 i Oslo.
- Utførelse av arbeidet til riktig tid og med god kvalitet, er naturlig nok et viktig kriterium for tilfreds kunder. I våre handlingsplaner er kvalitet i gjennomføring høyt prioritert, påpeker Helge Henriksen.