– Gjennom å satse på slik opplæring får bedriftene bedre konkurranseevne. De får mer omstillingsdyktige folk og kan derfor gå inn i nye markeder raskere, sier Jørgen Leegaard, kompetansedirektør i BNL.
 
Avtalen mellom BNL og Vox innebærer formidling av informasjon og praktisk støtte til bedrifter som ønsker å søke BKA-tilskudd. Dette er spesielt aktuelt i en tid hvor bransjen møter tøffere krav. Behovet for opplæringen forklarer han slik:
 
– Byggebransjen er en næring som har gått fra at kunnskap blir overført gjennom å gjøre ting, til at mye nå foregår skriftlig. Da må vi gjøre folk i stand til å mestre den hverdagen.
 
I dag må fagarbeidere ofte gjøre administrative oppgaver også. De reiser på befaring til kunden, skriver tilbud, priser jobber, skriver kontrakt, gjør selve jobben og rapporterer tilbake til ledelsen.
 
– Bedriftene har ikke råd til en mann som løper foran og legger til rette. De ansatte må være selvgående.
 
Leegaard mener tilskudd til opplæring i lesing, skriving, regning og data gir gevinster både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Bedriften blir mer omstillingsdyktig og de ansatte får mulighet for mer spennende jobber.

Les mer på
BNL

Les mer hos
VOX