For 50. gang holdes Kursdagene ved NTNU i Trondheim, i dagene 2.-4. januar 2008.

Her ble det presisert at nye byggeforskrifter skal sørge for at det spares 400 millioner kilowattimer i 2008. Det tilsvarer energiforbruket i en middels norsk by.
 
- La energisparing i bygg bli en leve- og tenkemåte, sa statssekretær Guri Størvold til byggebransjens representanter. – Sats på kompetanseoppbygging innen dette feltet, det er en god investering, fremholdt hun.

Statssekretær Guri Størvold i Olje- og energidepartementet kunne på Kursdagenes første dag opplyse at nye energikravene til bygg som ble innført i februar 2007 skal gi en reduksjon i energiforbruk på 25 prosent, og i løpet av et år vil dette bety 400 millioner kilowattimer, tilsvarende forbruket til 20.000 husstander.

Statssekretæren lovet også et strengere regime når det gjelder kontroll og tilsyn med at regelverket overholdes, og det innføres energimerking av bygg.

Energieffektivisering sto i fokus i statssekretærens innlegg på seminaret om energikrav til bygninger.

- Vi skal gjøre brukerne mer bevisste på fornuftig energibruk, understreket Størvold, og sa videre at arbeidet med dette er godt i gang, blant annet gjennom arbeidet Enova og Husbanken gjør.

- Vi vil ha flere historier som Thon-hotellene, sa hun, og fortalte at hotellkjeden har spart 28 prosent energi, tilsvarende 20 millioner kroner per år, og samtidig fått bedre inneklima.

Nasjonens mål er å redusere energiforbruket med 30 terrawattimer innen 2015, og det kan forventes en stadig skjerping av kravene fremover, lovet statssekretæren.