– Representanter for Varme & Bad, Rørkjøp og VVS+ så behov for å styrke sin posisjon for å møte nye utfordringer i verdikjeden, som Bauhaus og Ikea. Dette synet ble også støttet av en rapport fra NRL utarbeidet av SINTEF.

På grunnlag av dette har styrene i de tre kjedene arbeidet for sammenslåing med tanke på å skape noe helt nytt. Ønsket er å styrke den enkelte rørleggers konkurransedyktighet i sitt nærmiljø. Varme & Bad sa ja til nedleggelse av dagens kjede for å være med i den nye. Det samme har VVS+ gjort.

På sin generalforsamling sa Rørkjøp nei til å legge ned Rørkjøp som kjede, men det ble ikke stemt over om de skulle gå inn i den nye.

Men den nye kjeden kommer. I tillegg til V & B og VVS+ vil den bestå av flere som har vært medlemmer av Rørkjøp.

- Vi tror dette er riktig og at det vil gi den enkelte bedrift bedre driftsvilkår. Nye Varme & Bad skal være i gang 1. januar 2008. Varme & Bad skiller seg lite fra Comfort og Bademiljø på baderomsmarkedet, men de siste årene har kjeden skapt seg et nytt marked, ved siden av private bad:

– Det nye er at vi har etablert et totalkonsept på bedriftsmarkedet, og vi tilbyr også landsdekkende tjenester innen drift og vedlikehold. Dette har bl.a. sikret oss avtale med Posten Norge og Rogaland fylkeskommune. Det er noe helt nytt at en rørleggerkjede er på det profesjonelle markedet, opplyser Åshild Holst Johnsen.

Rørkjøp: 220 medlemmer, omsetning 1,2 milliarder
VVS+: 42 medlemmer, omsetning 350 millioner.
Varme & Bad: 75 medlemmer, omsetning 1,2 milliarder.

Bilde: Åshild Holst Johnsen og Morten Boye-Hansen, ansvarlig for Bedriftsmarkedet