De 90 søknadene fordeler seg over et bredt spekter av prosjekter innen fornybar energi, og søkerne representerer en rekke anerkjente forskningsinstitusjoner.

Blant søkerne finner vi for eksempel aktører som SINTEF, NTNU, Institutt for Energiteknikk, Universitetet i Oslo, NIFU, Statistisk Sentralbyrå, CICERO og Christian Michelsen Research i Bergen.

Prosjektene det søkes om er en kombinasjon av rene forskningsprosjekter og kompetanseprosjekter med brukermedvirkning.

Antallet søknader er på samme nivå som i 2009, og det totale søknadsvolumet for de neste fem årene ligger på nærmere 900 millioner kroner.

Totalt vil RENERGI-programmet denne høsten tildele nye prosjekter for ca. 200-300 mill. kroner (totalt over prosjektenes levetid). Dette omfatter også midler til brukerstyrte innovasjonsprosjekter som har søknadsfrist i oktober.

- Dette viser at forskningsaktiviteten innen fornybar energi har stabilisert seg på et jevnt høyt nivå. Etableringen av de åtte forskningssentrene for miljøvennlig energi har medført en betydelig økning av forskningsinnsatsen på dette viktige feltet, sier Fridtjof Unander, avdelingsdirektør for energi og petroleum i Forskningsrådet.