Det er stort behov for mer ressurser på byggesaksavdelingen i Fitjar kommune. Nå må også rådmannen trå til som saksbehandler, skriver lokalavisa Sunnordland.no.

Idag skal det være ekstraordinært formannskapsmøte hvor rådmannens innstilling om å utlyse en full stilling i kommunen for å øke bemanningen på kundetorget.

Rådmannen mener at nye gebyrer for byggesaksbehandling kan gi lønn for den nyansatte ut 2010, men at stillingen deretter skal innarbeides i kommunens budsjett.

denne i 2010 ser han for seg skal vera ved ekstra gebyr, men at denne stillinga frå 2011 skal vera innarbeidd i budsjettet på vanleg måte.

Små ressurser på kundetorget og en kø på 200 byggesaker som skal til behandling har ført til at rådmannen ogsåmå ta ansvar for byggesaker og reguleringsplaner.

Særlig i april kom det inn mange saker til behandling, og rådmannen tror at nye forskrifter også betyr enda flere saker.
– Når det kommer nye forskrifter blir det alltid en økning, og dette må vi nå være forberett på, sier rådmann Atle Tornes i Fitjar kommune til Sunnhordland.no.