– Vi har satset på luftbehandlingsanlegg med integrert kjøkkenhette, forteller produktsjef  Jørn Thorstensen i Novema Boligventilasjon. - Under utviklingen er det lagt stor vekt på at systemet skal ha svært lavt strømforbruk og lang levetid, og ikke minst så lavt støynivå at du i praksis ikke vil høre det. Vi har kommet helt ned til et lydnivå med 28 dbA. Det er oppnådd ved å montere et spesialdesignet lyddempende frontpanel på aggregatet. På den måten blir aggregatet integrert i kjøkkeninnredningen og det hele ser flott ut.

– Skal vi tilfredsstille dagens kresne kunder må vi gi dem gode produkter og stor valgfrihet, fortsetter Thorstensen. Derfor tilbyr vi et bredt spekter av kjøkkenhetter i forskjellig design.

Kjøkkenhetter for tette hus
– Ønsker mann ikke å integrere kjøkkenhetten inn på luftbehandlingsaggregatet, må det sørges for nok tilluft til kjøkkenhetta for å kompensere for det undertrykket den gir, opplyser Andresen. – Novema lanserer i disse dager en helt ny teknologi innen dette feltet. Det dreier seg om en kjøkkenhette med egen tilluftskanal som sørger for at mann ikke trenger å tenke på dette med undertrykk eller kaldtrekk i boligen.

Kjøkkenhette med tilluft, og ingen bruk av veggventil, er den eneste riktig måte å få inn tilluft til kjøkkenhetten på. Når viften starter, slåss to vifter på, én for avtrekk fra komfyren og en for tilluft til hetten. Dette danner en luftgardin som hindrer matos å spre seg i rommet. Tilluften gir tilstrekkelig luft til hetten, slik at ventil i yttervegg er unødvendig.

Dette hindrer også kald trekk, samtidig som det forsteker hettens evne til å fange opp matosen fra komfyren. Ved å bruke denne teknologien kan man redusere luftmengden over kjøkkenhetten til kun 2 -300 kubikkmeter i timen, og det øker effekten enormt. Samtidig fjernes støyen fra kjøkkenhetta så det blir behagelig å være på kjøkken selv når kjøkkenhetta er i bruk.