Arkitektkontoret A7 Arkitekter, et datterselskap av Rambøll, har stått for idé, design og utforming i tett og meget godt samarbeid med byggherren.

- Det har vært en stor glede å få lov til å utforme en av Sørlandets aller viktigste institusjoner. Ved å benytte så stor grad av lokal kompetanse i prosjektet har Ugland i tillegg til å gi studentmiljøet et viktig løft, også bidratt til å gi både rådgivere og entreprenører betydelig kompetanseheving gjennom dette arbeidet, sier arkitekt Hans Olaf Aanensen i A7 Arkitekter.

Universitetet i Sørlandets Teknologipark er et ledd i Ugland Eiendom sin visjon om å etablere et komplett miljø hvor næring, akademia og offentlig sektor kan utvikle seg gjennom et nært samspill.

Omtanke for brukerne
Det er lett å se at studentenes behov for ulike former for arbeidsrom og sosiale treffsteder har vært førende gjennom hele prosjektet. Universell utforming er også forbilledlig utført i hele anlegget.

Anlegget består i dag av det 9 000 kvadratmeter store skolebygget som allerede var bygget da prosjektet startet og et nybygg på 17 300 kvadratmeter. Det gamle skolebygget er totalrenovert og fremstår i helt ny drakt.

Et bankende hjerte i sentrum
Byggene er koblet sammen via en 130 meter lang overbygget gate. Dette er hjertet i Campus Grimstad. Her finnes vrimleareal, møteplasser og flere serveringssteder.

­- Hele prosjektet har vært gjennomsyret av en klar visjon om å skape et levende og inspire-rende læringsmiljø og et attraktivt studentmiljø. Dette har preget alle valg og beslutninger i prosjektet. Det å legge en bred gate gjennom hele Campus i stedet for å bygge en enkel pas-sasje mellom de to byggene, er kanskje det viktigste grepet som er tatt for å oppfylle visjonen. Gata vil være det sentrale møtestedet for studenter og lærere. Her er det tilrettelagt for sosialisering, opplevelser og trivsel. Trivsel er avgjørende for læring og for å tiltrekke nye studenter og gode lærerkrefter, mener arkitekten.

Byggene består av mer enn 800 rom og vil være en arbeidsplass for 2500 studenter og 250 universitetsansatte.

Bluebox – et landemerke
Prosjektet inneholder også et eget bygg for studentsamfunnet, den såkalte ”bluebox”. Her finnes konsertsal, pub og grupperom. Bygget, som er plassert ved siden av hovedinngangen til skolebygget, er meget fremtredende og synlig med sin kubistiske form og oppsiktsvekkende lyssetting. Huset har allerede blitt et landemerke som kan sees fra store deler av Grimstadområdet.

Et bærekraftig anlegg
Med oppvarming fra vannbåren varme og fjernvarme og tilnærmet vedlikeholdsfrie materialer i fasadene, fremstår Campus Grimstad som et bærekraftig anlegg, hvor dagens krav til energibruk og miljøhensyn er godt ivaretatt. Nybygget er for øvrig utført som prefabrikkert elementbygg.

Rambølls rolle i prosjektet
Datterselskapet A7 Arkitekter har utført arkitektprosjektering av det nye universitetsbygget. I skisseprosjekt- og forprosjektfasen og frem til kontraktsinngåelse med entreprenører, har Rambøll innehatt prosjektlederfunksjonen for prosjektet. I kontraheringsfasen har Rambøll bistått byggherren med alle nødvendige avklaringer.

Rambøll har videre gjennomført alle kontraktsforhandlinger med leverandør til prosjektet. I gjennomføringsfasen har Rambøll bistått byggherren med prosjektleder- og
byggelederassistanse.

Om A7 Arkitekter AS
A7 Arkitekter AS er et heleid datterselskap av Rambøll Norge AS. Arkitektkontoret har 15 medarbeidere ved sine kontorer i Arendal og Grimstad og er med det et av Sørlandets største arkitektkontorer.

Kilde.Rambøll