COWI har gjennomført flere Løs Jakke – arrangementer. Hensikten er å styrke dialogen med omverden og å nå ut med positive meddelelser.

- Dessuten har Løs-jakke blitt så populære at det stimulerer til gjentakelse. Å ha det trivelig sammen er en god grunn til å møtes, sier informasjonssjef i COWI Torill Odden.

- Løs Jakke - arrangementet til COWI er et forbilledlig arrangement som kombinerer faglig påfyll med kundekontakt og sosial omgang. Spesielt spennende var det å høre hvordan COWI satser innenfor miljø og klima både ved gi gode råd til oppdragsgiverne, men også ved å feie for egen dør, roser RIFs adm. dir. Liv Kari Hansteen som selv var tilstede.

Klima på dagsorden
Under gårsdagens arrangement var klima overordnet tema, men først var det en innledning ved konst. administrerende direktør Terje Bygland Nikolaisen med glimt fra COWIs indre og ytre liv.

Klimautfordringen kan løses lett
Professor i klimastrategi ved Handelshøyskolen BI, Jørgen Randers holdt innlegget Klimapolitikk er energipolitikk - både globalt og i Norge

Randers mener at klimautfordringen er den største utfordringen verden står overfor i dag, men at den heldigvis kan løses relativt lett. Det forutsetter at man klarer å fatte de riktige beslutningene, hvilket dessverre kan vise seg å bli svært vanskelig om man ikke skifter fremgangsmåte.

- Uansett, klimaløsningen dreier seg i det alt vesentlige om endring av vår produksjon og bruk av energi - både globalt og i Norge, i følge Randers.

Mat og mingling
Etter Randers snakket direktør og klimakoordinator i COWI Norge, Barbro Sørlid Engh om at klimautfordringen angår oss alle og fortalte hvordan COWI ønsker å ta samfunnsansvar på området.

Det faglige opplegget ble avsluttet med spørsmål og diskusjon før god mat og mingling.

Kilde: cowi