Hvordan kan en markedsleder i Sverige slite i Norge i flere tiår? Det var tilfelle med LK Systems, tidligere Lagerstedt & Krantz, inntil i fjor, og det var et eksempel på at gode produkter ikke er nok.

– Det var situasjonen inntil for to år siden, opplyser salgssjef Lars Petter Olsen. Eierne valgte da å legge en langsiktig plan for den norske virksomheten og begynte å rekruttere folk. På det tidspunkt hadde selskapet bak seg en problemfylt historie i Norge, spesielt i tiden etter at grossistene i 2007 valgte å ikke lagerføre LK lenger. Nå har vi nye lokaler og ansetter folk, og det gir allerede resultater. Vi vokser og dobler omsetningen fra i fjor.

– Hva er de viktigste områdene for LK Systems i denne satsningen, Lars Petter Olsen?
– Det er tappevann som er det store, det er der vi har størst potensial. Men også gulvvarme er et satsningsområde, der er LK markedsleder i Sverige, med produkter i toppklasse. Moderne og enkel styring, egenproduserte gulvvarmerør, fordelere i rustfritt stål og et bredt utvalg av monteringshjelpemidler er noe av det som gjør vårt gulvvarmesystem godt likt hos våre kunder. Vi er dessuten sterke på skap og skapløsninger, både lagerførte standardskap og prosjekttilpassede skap som produseres på vår Prefab-fabrikk.

Vi er kommet godt i gang på prosjektmarkedet siden vi har et bredt standardsortiment i tillegg til skreddersydde skapløsninger for både tappevann og varme. Kundelisten øker og har denne sommeren også fått en kjedeavtale med VVS Eksperten som gir oss mulighet til å nå en stor skare gode rørleggerbedrifter.

– Noe av det spesielle ved LK er den intense produktutviklingen, fremhever Olsen. Vi skal møte praktisk talt alle behov og snur oss fort for å tilfredsstille rørleggeren. LK Systems er også litt spesiell ved at vi har egen produksjon av høykvalitets Pex-rør. Det er et universalrør for både tappevann og gulvvarme. Overskudd på et lagt gulv kan brukes til tappevann et annet sted.

– Hvilke mennesker er det som skal stå for den offensiven dere har startet, Lars Petter Olsen?
– Den nye gjengen av selgere er fagfolk, alle er rørleggere og flere av de har også vært baser. De er blitt svært godt motsatt i markedet. Nå ser vi fram til at vår neste selger i Oslo-området begynner 01. oktober. Vi skal under høsten rekruttere en selger i Bergen samt en teknisk inneselger, så det er virkelig en offensiv satsning fra vårt styre og våre eiere.

– Det var et slag for LK Systems da dere ble kastet ut av grossistene. Vil dere tilbake?
Det er ingen aktuell problemstilling for verken dem eller oss i dag, så vi får se hva skjer med tiden. Vi bruker nå all energi på å bygge opp en effektiv distribusjon utenom grossist. Nå er vi inne i en utvikling der ting skjer raskt, så kanskje er dette et av de mest spennende stedene du kan jobbe i VVS-bransjen akkurat nå, sier salgssjef Lars Petter Olsen.