I Sverige er LK Systems markedsleder på gulvvarme og tappevann, men i Norge har de aldri fått det til. ”Det skal det bli en forandring på” sa Kurt Larsson da vi snakket med ham i november i fjor. Da lå han an til å øke LKs salg med 20 prosent. Larsson hadde da nettopp satt i gang tiltak for å begynne å vokse mot det han anser som LKs ”rettmessige” plass i markedet. Det viktigste var direkte leveranser til rørleggerne. Det har falt i god jord, og resultatet for første halvår i år antyder at salgsøkningen kan bli ytterligere 15-20 prosent til tross for en sviktende marked.
– Vi tror direkte salg var en viktig faktor da Bravida Norge AS valgte oss som foretrukket leverandør av gulvvarme- og tappevannsystemer, forteller Kurt Larsson. Dette tilsammen med høy kvalitet, tilpassede produkter, gunstige priser og gode leveringsbetingelser valgte Bravida LK Systems – Bravida vil konsentrere seg om et begrenset antall leverandører og samtidlig konsentrere sig på disse leverandører for at lage en win win situasjon. Bravida begynnte i Sverige med tilsvarende avtaler som i Norge, også i Sverige har LK Systems tilsvarende avtaler.

– Hvordan har rørleggerne reagert på at de kan kjøpe direkte, Kurt Larsson?
– Vi la om leveringssystemet til riktig tid. Før hadde rørleggerne få incentiver for å velge et rimelig produkt til kundene sine, men så kom krisen, og folk er blitt mye mer prisbevisste. Da vi begynte å selge direkte til rørleggerne høsten 2007 fikk vi fort tilbakemeldinger om at rørleggerne er fornøyd med prisene og leverinsbetingelsernevåre.

– Hvordan distribuerer dere?
– Vi leverer fra lager i VVS-huset i Oslo og har distribusjon innen ett døgn i Sør-Norge. Rørleggere som har det for travelt til å kunne vente én dag, kan hente varer selv på vårt hentelager i VVS-huset. Vi får leveranser fra LKs hovedlager i Malmö to ganger i uken. Vi har cirka tusen artikler, og vi må alltid kunne levere alt.

Kurt Larsson er glad for at LK Systems omsider igjen er på riktig kurs i Norge, men han har et stykke igjen til samme posisjon som LK har i Sverige.
– Der tjener LK Systems godt og kniver om førsteplassen. Det svenske markedet har gått ned 20 prosent, mens LK bare gikk ned 4-5 prosent. Det betyr at vi har tatt ytterligere markedsandeler.