- Vi fikk godkjent våre varerør hos Sintef allerede i begynnelsen av juni, og vi har levert dette nye varerøret til markedet med full sporbarhet fra januar i år. Godkjenningen (Testmetode NT VVS 129 og ETAG 022, Annex F) er et viktig steg på veien for å kunne sluttføre Sintef Teknisk Godkjenning,  og som vi håper å få på plass om kort tid, sier salgssjef Lars Petter Olsen i LK System.

I sluttfasen
Diskusjonen omkring det nye varerøret har hengt sammen med dokumentasjonskravet til TEK 10, og markedet oppfatter at Sintef TG er den eneste instansen som imøtekommer de nye kravene.
- Det har LK System tatt til seg, og er nå i en avsluttende fase for å få dette på plass, sier produktsjef Hugo Aasberg.
- Vi håper det nå kun er formaliteter før vi får dette på plass, og at vi kan slippe framtidige diskusjoner omkring disse kravene.

Må også ut med informasjon
- Vi har nok holdt en noe lav profil med vår godkjenning av varerøret, siden mye av diskusjonen har dreid seg omkring Sintef TG, sier salgssjef Lars-Petter Olsen.
- Vi ser nå at noen av våre konkurrenter profilerer dette veldig sterkt, uten å ha levert noe av det nye produktet. Derfor blir det litt feil om vi ikke gjør det samme, siden våre kunder under det siste halvåret har benyttet vårt nye rør og nå kan være helt trygge på at relevant dokumentasjon av dette er på plass.

Høy prioritet
- Vi har en sterk produktutviklingsavdeling i Sverige som vi hele tiden jobber tett med for å være i front på rørsystemer for tappevann og varme. De har hele tiden siden diskusjonen omkring det nye varerøret kom opp, prioritert dette arbeidet svært høyt, avslutter Olsen.