Det er tenkt og skrevet mye om menneskenes mulighet til å bo på havets bunn, men det er ennå ingen som har realisert visjonene. Nye Ocean Suites på Equarius Hotel I Singaspore har 11 toetasjes gjestesuiter som blåser liv i denne undersjøiske drømmen. Suitene ligger langs den ene siden av Open Ocean-området ved verdens største akvarium, S.E.A.-akvariet, og har undersjøisk utsikt til over 50 000 fisk og 70 ulike sjødyr.

For første gang noensinne tilbyr en hotellsuite gjestene sine en hyggelig og engasjerende opplevelse med mulighet for å i iaktta mer enn 70 ulike sjødyr gjennom et akrylpanel som går fra gulv til tak på soverommet. Diskret plassert på den ene siden av verdens største akvarium får gjestene femstjerners behandling med personlig butler samtidig som de nyter en spektakulær utsikt over det undersjøiske reservatet.

Det er ikke bare fra sengen på soverommet du kan betrakte de vakre skapningene på den blå planeten. Suitene er nemlig designet slik at gjestene også kan ta et avslappende karbad mens de nyter utsikten over det undersjøiske landskapet.

Bildet under: Hotellrom merd glassvegger ut til verdens største akvarium.
[bildec]2013/29/h0u7431lpd[/bildec]

Et annet hotel I Singapore, det nyåpnede boutique-hotellet Wanderlust i bydelen Little India har 29 individuelt designede rom, tegnet av blant annet prisbelønte singaporske designbyråer som Asyl, phunk studie og fFurious. Dette er det første hotellprosjektet for disse byråene.

Det finnes ikke to like rom på hotellet, ei heller to like etasjer. Hvert byrå fikk full kreativ frihet til å designe hver sin etasje på hotellet, noe som har resultert i fire ulike temaer: «Industriell glam», «Eksentrisitet», «Er det bare svart og hvitt?» og «Monsterkomfort».

For Pantone-entusiaster har phunk studio laget elleve romkapsellignende rom i hver sin farge i andre etasje. Denne «Eksentrisitet»-etasjen er også utsmykket med passende sangtitler i neonlys, for eksempel «Yellow Submarine» og «Purple Rain». Temaet fortsetter utenfor med en regnbuekorridor som fører til en utendørs terrasse der en spesialdesignet jacuzzi lyser opp i utallige farger.

Hvis du beveger deg opp fra kaleidoskopopplevelsen i andre etasje, havner du i etasjen «Er det bare svart og hvitt?», som er designet av DP Architects. Her trer du inn i en svart korridor opplyst av skjæret fra neonskilter, og du kan fortsette inn i ni rom som er malt i kontrasterende hvitt. Med papir som inspirasjon er fem av rommene døpt Origami, og de siste fire kalles Pop-Art. I Origami-rommene skal det skarpe og bølgende taket representere brettene i papiret, og et eget belysningssystem gir gjestene mulighet til å velge mellom fire ulike farger å kle rommet i. De fire Pop-Art-rommene har temaene «Prinsesse», «Blomster», «Stor» og «Retningsløs», og her kan gjestene nyte ulike animerte kunstinstallasjoner.

I øverste etasje har byrået fFurious plassert en rekke snille monstre som kan holde ensomme reisende med selskap. Gå en tur gjennom det surrealistiske eventyrlandet, så vil du finne et kjempemonster, et tre fylt med vennlige skapninger, en stor romrakett med vennlige romvesener eller en enorm skrivemaskin. I de lange korridorene kaster spesiallagde skygger av monstre på veggene.

-Besøkende og gjester hos Wanderlust blir gjenforent med et lite stykke av barndommen sin og kan nok en gang bli fortryllet av de tingene som i sin tid ga dem lyst til å utforske verden. Wanderlust er vårt forsøk på å gjøre den voksne verden til en morsom lekeplass igjen, sier hotellvert Loh Lik Peng.

Bildet under: Full innsikt til baderom i hotellet Wanderlust.
[bildec]2013/29/n3u7431tyy[/bildec]